FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promocija polaznika vojnih škola za Dan državnosti

Autor: zdra
VUKOVAR, 23. lipnja 2011.(Hina) - Svečana promocija 379 polaznika vojnih škola Oružanih snaga Republike Hrvatske održat će se u prigodi Dana državnosti u vukovarskoj vojarni 204. vukovarske brogade, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare Hrvatskog vojnog učilišta (HVU) "Petar Zrinski".

Zamjenik ravnatelja HVU-a i zapovjednik Ratne škole "Ban Josip Jelačić" brigadni general Slaven Zdilar rekao je kako je među polaznicima vojnih škola koji će bit promovirani 15 polaznika oružanih snaga BiH, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

Po njegovim riječima, na svečanosti u vukovarskoj vojarni bit će promovirano 14 polaznika 13. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić", dok će se promocija polaznika ostalih vojnih škola održat dan ranije na svečanosti u Hrvatskom vojnom učilištu u Zagrebu.

Program će početi u prijepodnevnim satima polaganjem vijenaca izaslanstva škola HVU-a na Memorijalnom gorblju žrtava iz Domovinskog rata te misom zahvalnicom u vukovarskoj crkvi sv. Filipa i Jakova koju će predvodit generalni vikar vojnog ordinarijata Jakov Mamić.

Uslijedit će svečani mimohod polaznika ulicama Vukovara, na kraju kojeg će izaslanstva HVU-a položiti vijence kod križa na ušću Vuke u Dunav.

(Hina) xzdra ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙