FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo program promocije polaznika hrvatskih vojnih škola

Autor: zdra
VUKOVAR, 25. lipnja 2011. (Hina) - Program svečane promocije završenih polaznika hrvatskih vojnih škola danas je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća izaslanstva vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski" podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru i na mjestu masovne grobnice na Ovčari.

Misu zahvalnicu u Crkvi sv. Filipa i Jakova predvodio je generalni vikar Vojnog ordinarijata Jakov Mamić. U mimohodu gradskim ulicama, polaznici vojnih škola prošli su do Križa za slobodnu Hrvatsku na ušću Vuke u Dunav, podno kojega su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Središnja svečanost promocije polaznika vojnih izobrazbi održat će se popodne u vojarni 204. vukovarske brigade u nazočnosti najviših državnih i vojnih dužnosnika. Tom prigodom podijelit će se diplome četrnaestorici polaznika 13. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić", nagrade i pohvale najboljim polaznicima, nastavniku i instruktoru.

Razne izobrazbe u hrvatskim vojnim školama u školskoj 2010./11. završilo je 379 polaznika među kojima je njih 15 iz oružanih snaga BiH, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

(Hina) xzdra ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙