FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 13. srpnja

Autor: kgab
ZAGREB, 12. srpnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu 13. srpnja.

BEČ - Drugi i završni dan posjeta potpredsjednika hrvatske vlade i ministra vanjskih poslova i europskih integracija Gordana Jandrokovića Austriji. Jandroković će u srijedu otvoriti konferenciju "Hrvatska – 20 godina neovisnosti – potencijali hrvatskog doprinosa Europskoj uniji" na Diplomatskoj akademiji u Beču, zajedno s austrijskim potpredsjednikom vlade i saveznim ministrom za europske i međunarodne poslove Michaelom Spindeleggerom. Konferenciju organiziraju Diplomatska akademija u Beču, austrijsko ministarstvo za europske i međunarodne poslove, te Veleposlanstvo RH u Republici Austriji.

Nakon otvorenja konferencije ministri Jandroković i Spindelegger održat će radni sastanak sa skupinom austrijskih gospodarstvenika, ulagača u Hrvatskoj, na kojem će, između ostaloga, biti razmotrene mogućnosti daljnjeg unaprjeđenja bilateralne gospodarske suradnje.

ANKARA - Turski parlament glasovat će o povjerenju novoj vladi. Turski premijer Recep Tayyip Erdogan predstavio je prošle srijede svoju novu vladu, sastavljenu nakon pobjede njegove islamske konzervativne stranke na izborima održanima 12. lipnja. U novome kabinetu šest je novih ministara od njih 25. Očekuje se da će vladi biti izglasano povjerenje jer Erdoganova Stranka prava i razvoja ima 327 od 550 zastupničkih mjesta u parlamentu.

BRUXELLES - Čelnici libijskih pobunjenika trebali bi posjetiti Belgiju kako bi se sastali s dužnosnicima NATO-a i Europske unije.

Dežurni:

Noć: Srđan Baković

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Damir Hainski

Navečer: Darko Vlahović

Tel: +38514808645

Fax: +38514808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙