FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 11. srpnja

Autor: dvla
ZAGREB, 11. srpnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 11. srpnja:

SREBRENICA - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović nazočit će u ponedjeljak prijepodne obilježavanju 16. godišnjice genocida u Srebrenici i ukopu identificiranih žrtava genocida iz srpnja 1995. godine. Dan uoči 16. godišnjice srebreničkog genocida Međunarodno povjerenstvo za nestale osobe (ICMP) objavilo je da se na temelju pouzdanih podataka može ocijeniti da je u Srebrenici u srpnju 1995. godine ubijeno oko 8100 Bošnjaka.

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine zakazao je ročište na kojemu će se odlučivati o zahtjevu hrvatskog ministarstva pravosuđa za izručenje Dragana Paravinje. Paravinja, koji je u istrazi priznao ubojstvo malodobne Antonije Bilić iz Drniša, trenutačno je u zatvoru "Kula" u Istočnom Sarajevu. Protiv njega u BiH se vodi postupak na Osnovnom sudu u Sokolcu koji ga je optužio za pokušaj silovanja iz 2000. godine.

WASHINGTON - Sastanak Kvarteta za Bliski istok, koji čine SAD, Rusija, UN i EU. SAD je mjesecima oklijevao organizirati taj sastanak, kojemu su se osobito nadali Europljani, a koji je Washington smatrao beskorisnim prije nego li se postigne napredak prema nastavku pregovora između Izraelaca i Palestinaca. Na sastanku će se okupiti američka državna tajnica Hillary Clinton, njezin ruski kolega Sergej Lavrov, glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon i visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton. Ne postigne li se dogovor, Palestinci u rujnu planiraju zatražiti priznanje svoje države u UN-u.

ANKARA - Europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele počinje posjet Turskoj.

NAIROBI - Njemačka kancelarka Angela Merkel u Keniji počinje višednevnu afričku turneju.

Dežurni urednici:

Noć: Darko Vlahović

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Damir Hainski

Navečer: Srđan Baković

Tel: +38514808645

Fax: +38514808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙