FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 1. srpnja

Autor: slek
ZAGREB, 1. srpnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 1. srpnja:

ZAGREB - Predsjednica vlade Jadranka Kosor održat će konferenciju za novinare na kojoj će objaviti sve dokumente iz pregovora s EU-om. (U 12 sati, u Banskim dvorima, Markov trg 2)

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primit će izaslanstvo Saveza logoraša u BiH (14,30 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241). Predsjednik Josipović primit će i predstavnike Bošnjaka u Hrvatskoj koji će mu u ime Udruženja žena Srebrenice uručiti simbol sjećanja u povodu 16. godišnjice genocida u Srebrenici (15,30 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

SARAJEVO - Policijski istražitelji iz Hrvatske ponovo će saslušati Dragana Paravinju kojega se sumnjiči da je ubio malodobnu Antoniju Bilić iz Drniša. Policija je zahtjev za još jednim saslušanjem obrazložila potrebom dodatnih istražnih radnji. Paravinja je u zatvoru "Kula" u Sarajevu gdje čeka zakazivanje glavne rasprave po optužbi za pokušaj silovanja koja je protiv njega podignuta na sudu u Sokolcu.

VARŠAVA - Poljska preuzima šestomjesečno rotirajuće predsjedništvo Europskom unijom, tijekom kojeg bi se trebao potpisati pristupni ugovor s Hrvatskom nakon čega počinje postupak njegove ratifikacije u zemljama članicama. Poljska je vlada donijela program predsjedanja EU-om, u kojem je kao važan cilj istaknuto potpisivanje pristupnog ugovora s Hrvatskom. Poljska je četvrta bivša komunistička zemlja koja predsjedava EU-om nakon Slovenije u prvom dijelu 2008., Češke u prvom polugodištu 2009. i Mađarske u prvoj polovici 2011. godine.

RABAT - Referendum o novom ustavu Maroka.

NEW YORK - Bivši čelnik Međunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahn, optužen za silovanje sobarice u newyorškom hotelu Sofitelu, pojavit će se pred sucem suda na Manhattanu (17.30 sati po srednjoeuropskom vremenu) kako bi zatražio promjenu uvjeta svoga boravka u kućnom pritvoru do početka suđenja.

Dežurni:

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Damir Muštović

Poslijepodne: Srđan Baković

Navečer: Slavoljub Leko

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbcav/xvm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙