FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju, 10. srpnja

Autor: djan
ZAGREB, 10. srpnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za nedjelju, 10. srpnja:

LONDON - Izlazi posljednji broj tabloida News of the World. Vlasnik Rupert Murdoch donio je odluku o gašenju lista jer se našao u središtu skandala zbog prisluškivanja telefona. Za posljednji broj list News of the udvostručuje tiražu na pet milijuna primjeraka, najavili su izvori iz uredništva. Po najavama, posljednji će broj dijelom biti svečan i podsjetit će na čuvene eksluzivne priloge kao i najpoznatije kampanje koje je taj tjednik vodio, poput one protiv pedofilije.

JERUZALEM - Sud u Jeruzalemu održat će ročište o izručenju Aleksandra Cvetkovića, ratnog pripadnika vojske Republike Srpske (VRS) koji je osumnjičen da je sudjelovao u genocidu počinjenom nad Bošnjacima u Srebrenici u srpnju 1995. godine, u Bosni i Hercegovini. On je uhićen u siječnju u Izraelu na zahtjev bosanskohercegovačkih vlasti. Cvetković je tijekom rata u BiH bio pripadnik 10. diverzantskog odreda VRS čiji su pripadnici strijeljali najmanje tisuću zarobljenih bošnjačkih muškaraca i dječaka koji su nakon pada Srebrenice bili zatočeni na vojnom gospodarstvu Branjevo u okolici Bratunca.

DAMASK - Sirijska vlada održat će razgovore s oporbom kako bi utvrdili okvir za nacionalni dijalog koji je obećao predsjednik Bašar al-Asad, suočen s tromjesečnom pobunom za političku slobodu.

Dežurni urednici:

Noć: Serđo Obratov

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Damir Hainski

Tel: +38514808645

Fax: +38514808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙