FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 12. srpnja

Autor: tper
ZAGREB, 11. srpnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 12. srpnja.

ZAGREB - Seminar o prilagodbi hrvatske drvne industrije zakonodavstvu Europske unije (EU) održat će se u organizaciji Drvnog klastera i časopisa Drvo&namještaj. Drvna industrija će ulaskom u EU morati ispuniti niz zakonskih odredbi iz područja sigurnosti proizvoda, zaštite zdravlja i zaštite okoliša. Procjenjuje se da trenutno više od 60 posto drvoprerađivačkih tvrtki ne ispunjava neke od europskih propisa, a posebice u dijelu površinske obrade finalnih proizvoda i postizanja minimalnih tehničkih uvjeta u primarnoj preradi (10,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Predstavnici Badela 1862 na konferenciji za novinare govorit će o aktualnoj situaciji u toj tvrtki, odnosno odluci Vlade od 1. srpnja o vlasničkom restrukturiranju i financijskoj konsolidaciji Badela kao i planovima za naredno razdoblje (11,00 sati, Badel 1862, Vlaška 116).

ZAGREB - Institut za turizam i agencija za brendiranje Millenium promocija predstavit će zajednički projekt brendiranja turističkih destinacija. Cilj suradnje je objediniti proces brendiranja destinacija kombinirajući znanstvena teorijska znanja i praktična iskustva kako bi se povećala prepoznatljivost i vrijednost turističkih destinacija. (12,30 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Predstavnici tvrtki za eksploataciju šljunka i pijeska te prijevoznika građevinskih materijala najavili su da će u znak prosvjeda protiv zabrane eksploatacije šljunka i pijeska iz hrvatskih vodotokova prosvjedovati s oko 200 teških kamiona ispred Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Hrvatskih voda u Ulici Grada Vukovara s početkom u 12 sati. Prosvjednici su nezadovoljni Zakonom o vodama iz 2010. koji je, kako tvrde, uzrokovao propast i egzistencijalnu ugroženost svih koji se bave eksploatacijom pijeska i šljunka. Dolazak prosvjednika s teškim kamionima pred Ministarstvo gospodarstva (Vukovarska 78) najavili su malo iza podneva.

dežurne urednice:

prijepodne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp/xmd yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙