FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 1. srpnja

Autor: tper
ZAGREB, 30. lipnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 1. srpnja.

ZAGREB - Hrvatska poljoprivredna komora (HPK) organizator je sastanka proizvođača i otkupljivača pšenice na temu ovogodišnje žetve (12,00 sati, staklena dvorana Ministarstva poljoprivrede, 1. kat, Ulica Grada Vukovara 78).

ZAGREB - Predstavnici Energetskog instituta Hrvoje Požar na tradicionalnom godišnjem susretu s novinarima povodom Dana Energetskog instituta izvijestit će o aktivnostima Instituta u Hrvatskoj i regiji u protekloj godini te najaviti planove za naredno razdoblje (11,00 sati, EI Hrvoje Požar, Savska 163).

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za travanj ove godine iznosila je 5.396 kuna, što pokazuje nominalni pad za 1,5 posto, a realni pad za 1,7 posto u odnosu na ožujak, objavio je Državni zavod za statistiku. U odnosu na travanj prošle godine, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za četvrti mjesec ove godine bila je nominalno viša za 2,9 posto, a realno je viša za 0,5 posto. Za razdoblje od siječnja do travnja ove godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama iznosila je 5.365 kuna. U odnosu na isto razdoblje 2010. to je nominalno više za 2,1 posto, a realno je niže za 0,2 posto.

ZAGREB - Podaci o ranim površinama najvažnijih ratarskih usjeva u 2011. godini pokazuju da porast bilježe samo površine zasijane suncokretom, dok je kod ostalih usjeva zabilježen pad površina, osim kod kukuruza kojeg je zasijano isto kao lani. Pšenica je zasijana na 150 tisuća hektara, što je 14 posto manja površina nego u godini prije, pokazuju rane procjene površina važnijih usjeva u 2011. godini koje je objavio Državni zavod za statistiku. Smanjene su i površine pod uljanom repicom, za čak 27 posto, na 15 tisuća hektara, krumpirom za osam posto, na 11 tisuća hektara, šećernom repom za šest posto, na 23 tisuće hektara i sojom za jedan posto, na 60 tisuća hektara.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙