FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrija priznala libijsko Nacionalno prijelazno vijeće

Autor: vrad
BEČ, 18. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Austrija priznaje libijsko Nacionalno prijelazno vijeće (NTC), političko tijelo libijskih pobunjenika, kao svog jedinog sugovornika, priopćilo je u subotu austrijsko ministarstvo vanjskih poslova.

"Smatramo Prijelazno vijeće zakonitim zastupnikom libijskog naroda", istaknuo je glasnogovornik ministarstva Alexander Schallenberg.

"To je logična posljedica stajališta Europske unije" koja podupre NTC i traži odlazak libijskog vođe Moamera Gadafija, rekao je Schallenberg za francusku novinsku agenciju.

Austrijski ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger trebao je u nedjelju doputovati u Bengazi kako bi se susreo s članovima NTC-a i obznanio tu informaciju na licu mjesta, ali je putovanje odgođeno iz sigurnosnih razloga, dodao je.

Spindelegger koji je i vicekancelar, treba u ponedjeljak na susretu s europskim kolegama u Luksemburgu načeti pitanje priznavanja NTC-a, pošto su ga najveće zemlje EU-a već priznale (Francuska, Velika Britanija, Italija i Njemačka).

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙