FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Karlovcu završio folklorni festival

Autor: vhor
KARLOVAC, 8. srpnja 2011. (Hina) - U karlovačkom SRC "Šanac" večeras je svečano završio 14. međunarodni festival folklora na kojem je sudjelovalo oko 200 izvođača iz sedam zemalja, a zadnji koncert održat će se sutra u Toplicama Lešće.

Posjetitelji su od nedjelje u više gradova u Karlovačkoj županiji i Toplicama u Topuskom uživali u nastupima folklornih skupina iz Turske, Makedonije, Slovačke, Čilea, Latvije, Vijetnama te domaće skupine "Matija Gubec".

Direktor MFF-a Željko Štajcer istaknuo je da je ovogodišnji program obogatila raznolikost sudionika, pa se može reći da u biti predstavljaju civilizacije iz kojih su došli: latinskoameričku, slavensku, balkansku, dalekoistočnu, baltičku i orijentalnu (tursku).

I ove je godine folklorni festival, kao i u dosadašnjih 13, s velikim odobravanjem, a nerijetko i oduševljenjem pratilo više od 20 tisuća gledatelja. Predstavnici županije i grada Karlovca zahvalili su i njima i izvođačima te ih pozvali na daljnju kulturnu suradnju, što bolje razumijevanje i prijateljstvo.

(Hina) xvhor ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙