FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božinović s američkim senatorom podrijetlom iz Hrvatske

Autor: dpos
ZAGREB, 8. srpnja 2011. (Hina) - Ministar obrane Davor Božinović sastao se u petak na Croatia summita 2011. u Dubrovniku s američkim senatorom hrvatskog podrijetla Markom Begichem s kojim je razgovarao o dosadašnjoj bilateralnoj suradnji dviju zemalja, uključujući i dugogodišnju uspješnu suradnju oružanih snaga Hrvatske i SAD-a, priopćio je MORH.

Ministar Božinović zahvalio se senatoru Begichu na pruženoj potpori Hrvatskoj na putu u euroatlanske integracije i njegovom angažmanu u jačanju bilateralanih odnosa između RH i SAD-a. Božinović je tijekom razgovora istaknuo vrlo uspješnu suradnju s Nacionalnom gardom Minnesote, čiji pripadnici zajedno s pripadnicima OSRH- sudjeluju u misiji ISAF-a u Afganistanu.

Senator Begich je kazao da SAD daje veliku važnost odnosima s Hrvatskom, koju vide kao saveznika i prirodnog regionalnog vođu, te da su bilateralni odnosi vrlo bogati i raznovrsni. Također je naglasio kako Hrvatska iako mlada članica u euroatlanskim integracijama može poslužiti kao dobar primjer u regiji.

Mark Begich je prvi senator hrvatskog podrijetla u američkom Senatu i dolazi iz savezne države Aljaske. Također je član i Odbora za oružane snage Senata. Ovo je njegov prvi posjet Hrvatskoj.

(Hina) xpp/xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙