FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Načelnik glavnog stožera s američkim zapovjednikom za Europu

Autor: lmol
ZAGREB, 10. lipnja 2011. (Hina) - Načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić i državni tajnik MORH-a Pjer Šimunović primili su u petak u službeni posjet američko izaslanstvo koje predvodi zapovjednik Američkih kopnenih snaga u Europi general pukovnik Mark Hertling, priopćio je MORH.

Na sastanku se razgovaralo o operaciji ISAF u Afganistanu, Školi vojne policije ANA u Kabulu te međunarodnoj vojnoj vježbi koja se trenutno odvija u Slunju i Zagrebu, rečeno je u priopćenju. Radi se o međunarodnoj vježbi "Immediate Response 11" koja se ovih dana održava na vojnom poligonu kod Slunja i u Simulacijskom središtu u Zagrebu.

"Prije 10 godina ovakva se vježba ne bi mogla održati. Danas su se pod vodstvom Hrvatske u vježbu uključili i predstavnici Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije", rekao je general Hertling. Rekao je da je ova vježba prigoda da se istraže mogući pravci budućeg zajedničkog djelovanja, odnosno dodatne mogućnosti zajedničke obuke.

Šimunović je istaknuo strateško partnerstvo Hrvatske i Sjedinjenih Država čiji je odnos ulaskom RH u NATO ušao u novu dimenziju.

(Hina)pp/xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙