FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hillary Clinton čestitala Hrvatskoj

Autor: nbar
ZAGREB, 1. srpnja 2011. (Hina) - Sjedinjene Američke Države čestitaju Hrvatskoj na teško stečenom uspjehu i završetku pregovora s Europskom unijom i nadaju se da će pozitivan primjer Hrvatske slijediti i druge zemlje regije, kazala je u petak američka državna tajnica Hillary Clinton.

"Dok se nastavljaju reforme u Hrvatskoj, SAD čestita Hrvatskoj na teško stečenom uspjehu", stoji u poruci američke državne tajnice, dostavljenoj Hini.

"Ovo je rezultat višegodišnjih pregovora, teškog rada, i političkih i socijalnih žrtvi. Hrvatska je primjerom pokazala da europske i euroatlantske integracije nisu samo cilj vrijedan truda nego i dostižan cilj svim zemljama zapadnog Balkana. SAD i Europska unija jedinstvene su u shvaćanju da Europa neće biti cijela dok sve zemlje zapadnog Balkana ne postanu članice EU-a", dodaje Hillary Clinton.

"Pozdravljamo ponudu Hrvatske da savjetima pomogne susjednim zemljama na njihovom putu ka europskim integracijama", istaknula je, dodajući kako se nada da će se pozitivan primjer Hrvatske proširiti regijom.

"Danas plješćem uspjehu Hrvatske i veselim se našem daljnjem partnerstvu", zaključila je američka državna tajnica.

Hrvatska je u četvrtak, zadnjeg dana mađarskog predsjedništva EU-om, zatvorila zadnja četiri poglavlja i time i formalno zaključila pristupne pregovore čime je otvoren put da nakon ratifikacije pristupnog ugovora postane 28. članica Europske unije 1. srpnja 2013. godine.

(Hina) xnab ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙