FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Croatia osiguranje: za dividendu 28,66 milijuna kuna

Autor: tper
ZAGREB, 8. srpnja 2011. (Hina) - Glavna skupština Croatia osiguranja donijela je danas odluku da se od prošlogodišnje neto dobiti Croatia osiguranja d.d., koja je iznosila 43,6 milijuna kuna, za isplatu dividende za povlaštene i redovne dionice izdvoji ukupan iznos od 28,66 milijuna kuna, proizlazi iz obavijesti koje je Croatia osiguranje objavilo na Zagrebačkoj burzi.

Iz najvećeg hrvatskog osiguravajućeg društva, naime, navode kako su većinom glasova dioničara usvojene sve odluke koje su bile na dnevnom redu skupštine u tekstu kako su objavljene u pozivu za skupštinu.

A prema podacima iz tog poziva, za dividendu za povlaštene dionice izdvojit će se 980 tisuća kuna i dividenda će iznositi 112 kuna po povlaštenoj dionici, dok će se za isplatu dividende za redovne dionice izdvojiti 27,68 milijuna kuna, a dividenda po redovnoj dionici iznosi 90 kuna.

Tražbina za isplatu dividende dospijeva 30 dana od dana donošenja odluke o upotrebi dobiti za 2010. godinu.

Od ukupne prošlogodišnje dobiti za statutarne rezerve izdvojit će se 10,35 milijuna kuna, u zadržanu dobit 2,4 milijuna kuna, a 2,18 milijuna kuna u zakonske rezerve.

Croatia osiguranje d.d. je u prošloj godini ostvarilo ukupne prihode u iznosu od 2,89 milijardi kuna, dok su ukupni rashodi iznosili 2,81 milijardu kuna, a dobit poslije poreza iznosila je 43,6 milijuna kuna.

Skupština je prihvatila i prijedlog Uprave i Nadzornog odbora da ne odobri rad i ne da razrješnicu predsjedniku Uprave Hrvoju Vojkoviću, za razdoblje tijekom prošle godine u kojem je obavljao tu dužnost, odnosno od 1. siječnja do 17. ožujka 2010. godine.

Također nije odobren rad i nije dana razrješnica Damiru Mihanoviću koji je bio član Uprave Croatia osiguranja u 2010. godini u razdoblju od 1. siječnja do 1. ožujka.

Skupština je odobrila rad i dala razrješnicu predsjedniku Uprave Zdravku Zrinušiću za razdoblje od 18. ožujka do 31. prosinca 2010., te članici Uprave Silvani Ivančić za poslovnu 2010. godinu.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙