FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konferencija Allianzovog centra za tehnologiju

Autor: tper
ZAGREB, 28. lipnja 2011. (Hina) - Globalna konferencija Allianzovog centra za tehnologiju (AZT), koja se održava u Zagrebu od 28. do 30. lipnja, okupit će više od 45 predstavnika iz cijeloga svijeta koji će razmijeniti iskustva te saznati novitete iz područja motornih vozila, najavili su predstavnici Allianza na današnjoj konferenciji za novinare.

Okupljajući stručnjake sa svih krajeva svijeta, od Južne Amerike preko čitave Europe pa sve do Indije i Malezije, Allianz osigurava da se saznanja proizašla iz najnovijih AZT-ovih istraživanja o raznim vrstama šteta na motornim vozilima uključe u praksu svih zemalja.

U svijetu svaki dan više od tri tisuće ljudi pogine u prometnim nesrećama, a 30.000 bude ozbiljno ozlijeđeno, kazao je generalni direktor ATZ-a Christoph Lauterwasser.

S obzirom na rast prometnih nesreća očekuje se da će se ova brojka udvostručiti do 2020., no Lauterwasser je istaknuo kako se većina nezgoda može spriječiti.

Allianz osigurava više od 50 milijuna automobila diljem svijeta te već 40 godina putem AZT-a radi na smanjenju učestalosti i ozbiljnosti nesreća, kazao je.

Naveo je i kako je u Hrvatskoj u čak 30 posto prometnih nesreća vozač bio pod utjecajem alkohola, dok je drugi ozbiljan problem nevezivanje sigurnosnog pojasa.

U Hrvatskoj je samo 46 posto vozača vezano, što je iznimno malo u usporedbi sa zapadnom Europom gdje su brojke veće i od 90 posto, kazao je Lauterwasser.

Član Uprave Allianza Zagreb Slaven Dobrić je istaknuo kako je u Hrvatskoj u posljednje tri godine broj novoprodanih automobila pao za čak 56 posto, no motorna vozila i dalje predstavljaju najvažniji segment tržišta osiguranja u Hrvatskoj.

Bruto premija tržišta osiguranja lani je iznosila preko 9,24 milijarde kuna, dok je osiguranje motornih vozila činilo čak 41 posto navedenog iznosa.

Hrvatsko tržište stagnira, više nije tržište novih motornih vozila i tržište leasinga, već je postalo tržište starih vozila s prosječnom starosti automobila od 11 godina, istaknuo je Dobrić.

Udio premije u BDP-u još je uvijek nizak s oko 2,8 posto, dok se u razvijenom dijelu Europe kreće oko 8 posto.

Istaknuto je i kako je Allianzov istraživački centar doprinjeo nekim od vrlo poznatih otkrića bez kojih je u današnjem vremenu vožnja automobilom nezamisliva, kao što je upotreba sigurnosnog pojasa, unaprjeđenje zračnog jastuka, naslona za glavu te sigurnosnih sustava zaštite djece putnika.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙