FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast udjela Erste banke u stambenom kreditiranju

Autor: dduk
ZAGREB, 8. srpnja 2011. (Hina) - Erste&Steiermaerkische banka je od početka ove godine plasirala stambene kredite građanima u vrijednosti od ukupno 287 milijuna kuna, pa su oni krajem lipnja dosegnuli gotovo sedam milijardi kuna, priopćeno je danas iz Erste banke.

Iz te banke ističu i da je tržište stambenog kreditiranja stanovništva, prema podacima Hrvatske narodne banke, u prvih pet mjeseci ove godine raslo po stopi od 1,45 posto, dok je Erste banka u tom segmentu ostvarila rast od 2,43 posto te povećala svoj tržišni udio u stambenim kreditima na 11,88 posto.

Te podatke Ersta banka iznosi u priopćenju o ponudi akcijskih uvjeta stambenog kreditiranja u suradnji s građevinarima-partnerima te banke, a ti će uvjeti biti u ponudi do kraja godine i moći će ih ostvariti klijenti Erste banke i oni koji to nisu.

Za klijente banke koji se odluče na kupnju stana od građevinara-partnera Erste banke kamatna stopa je 5,5 posto godišnje, bez plaćanja naknade za obradu kredita, instrumenti osiguranja uključuju hipoteku omjera 1:1 te policu životnog osiguranja ili jamca.

Za građane koji nemaju statust klijenta Erste banke kamatna stopa je 5,9 posto godišnje, naknada za obradu kredita jedan posto, a omjer hipoteke 1:1,15.

Krediti se odobravaju do maksimalnog iznosa od 500.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, na najduži rok otplate do 25 odnosno 30 godina te uz mogućnost počeka od 12 mjeseci.

Erste banka aktivno sudjeluje i u programu subvencioniranja kupnje stanova u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), a do sada je u tom programu zaprimljeno više od sto kreditnih zahtjeva, ukupne vrijednosti veće od 7,5 milijuna eura, navodi se uz ostalo u priopćenju Erste banke.

(Hina) pp/xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙