FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 8. srpnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ANDORRA LA VELLA

Nogometaši Varaždina plasirali su se u 2. pretkolo Europske lige nakon što su i u uzvratnom susretu 1. pretkola svladali andorski Lusitans, ovoga puta na gostovanju sa 1-0 (0-0). Kako je prva utakmica prije tjedan dana u Varaždinu završila pobjedom našeg predstavnika od 5-1, Varaždinci su prolazak u sljedeći krug natjecanja izborili ukupnim rezultatom od 6-1.Strijelac jedinog pogotka u uzvratu bio je Mario Brlečić u 62. minuti.U 2. pretkolu Varaždin će 14. i 21. ovog mjeseca igrati protiv pobjednika moldavskog Kupa, sastava Iskra-Stal iz Ribnite. Prva utakmica igrat će se u Moldaviji, a uzvrat u Varaždinu.U 2. pretkolu u natjecanje će se uključiti još jedan hrvatski predstavnik, Split koji za suparnika ima slovensko Domžale. Prva utakmica igrat će se 14. srpnja u Sloveniji, a uzvrat tjedan dana kasnije u Splitu.

BUENOS AIRES

U dvoboju A skupine južnoameričkog prvenstva Copa Americe u Jujuyu su nogometaši Kostarike nadigrali Boliviju s 2:0 i tako gurnuli domaćina prvenstva Argentinu na treće mjesto u skupini. Kostarikanci, koji su na Copu došli s pozivnicom i s bitno pomlađenom momčadi, uspjeli su iznenaditi Bolivijce, koji su u zaostatku posezali za grubostima pa su utakmicu završili s devet igrača. Martinez je u 60. minuti doveo Kostarikance u vodstvo, potom su isključeni Bolivijci Rivero (71) i Flores (76) , da bi u 78. minuti Campbell postavio konačnih 2:0. Igrač Kostarike Guevara je u 72. minuti promašio i kazneni udarac. U zadnjem kolu igraju Argentina i Kostarika, a Lea Messija i društvo samo pobjeda vodi u četvrtfinale.

1. Kolumbija 2 1 1 0 1:0 4

2. Kostarika 2 1 0 1 2:1 3

2. Argentina 2 0 2 0 1:1 2

3. Bolivija 2 0 1 1 1:3 1

MEXICO CITY

Mladi nogometaši Meksika i Urugvaja igrat će u finalu Svjetskoga prvenstva igrača do 17 godina koje se održava u Meksiku. Domaćini su u sjajnoj utakmici polufinala svladali Njemačku s 3:2, dok je Urugvaj iznenadio favorite Brazilce s 3:0. Meksikanci su na pragu ponavljanja 2005. kada su se okitili naslovom svjetskog prvaka, a u Torejonu su slavili s 3:2 protiv Nijemaca pogocima Gomeza (3, 90) i Espericueta (76), dok su strijelci za Njemačku bili Yesil (10) i Can (60). Junak dvoboja bio je Gomez koji je svoj prvi zgoditak postigao već u 3. minuti, a potom u 90., kada se očekivalo da će utakmica otići u produžetak, zabio i pobjednički pogodak. Urugvajci će po prvi puta igrati u finalu SP U-17, a to su zaslužili pobjedom nad trostrukim prvacima Brazilcima od čak 3:0. Brazilci su imali čak 72 posto posjeda lopte, ali su Urugvajci protunapadima došli do tri zgoditka preko Alvareza (20-pen), San Martina (72) i Mendeza (90+5). U dosadašnjim izdanjima SP U-17 Brazilci i Nigerijci imaju po tri naslova, Ganci dva, a po jednom su prvaci bili mladi nogometaši Meksika, Saudijske Arabije, Švicarske, Francuske i SSSR-a.

SOČI

Organizatori Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. odlučili su po prvi puta u povijesti olimpijsku baklju poslati u svemir. Uz već tradicionalno nošenje simbola olimpizma širom svijeta, Rusi će baklju poslati u svemir jednim od svojih raketoplana, pa će se olimpijski oganj, koji se prije svakih Igara pali u drevnoj grčkoj Olimpiji, prvi puta naći izvan Zemljine atmosfere. Namjeru da baklju pošalju u svemir članovima MOO-a na kongresu u Durbanu iznijeli su šef organizacijskoga odbora Dimitrij Černišenko i posebni namjesnik ruske vlade za Igre Aleksander Žukov. Tradicionalna, "zemaljska ruta" baklje bit će dugačka 27.300 kilometara, a nosit će je oko 14.000 trkača. Također, Rusi namjeravaju baklju dovesti na najvišu planinu svoje države, 5642 metara visoki Elbrus, a spustit će je i u dubine Bajkalskoga jezera, 1600 metara ispod razine mora.

HOUSTON

Dvadesetsedmogodišnji gledatelj poginuo je od posljedica pada s tribina u pokušaju da uhvati lopticu na utakmici MLB baseball lige u Arlingtonu u državi Teksas. Muškarac je na utakmici Texas Rangersa i Oaklanda pao s visine od osam metara pokušavajući doći do loptice koja je letjela prema tribinama, a preminuo je na licu mjesta od posljedica pada. Očevici navode da je nesretni gledatelj pritom i uhvatio lopticu koja ga je koštala života. Ovo je drugi smrtni slučaj u MLB ligi ove sezone nakon što je u svibnju jedan gledatelj poginuo silazeći s tribina stadiona u Coloradu.

MANCHESTER

Engleski nogometni prvoligaš Sunderland u četvrtak je angažirao dvojicu dugogodišnjih braniča manchester Uniteda, Wesa Browna (31) i Johna O'Sheaja (30) s kojima je potpisao ugovore na četiri godine.Brown je bivši engleski reprezentativac koji je u Manchester United stigao kao 13-godišnjak, a u seniorskoj je momčadi bio od 1996. godine.Irski reprezentativac O'Shea je na Old Traffordu proveo svoju čitavu dosadašnju seniorsku karijeru, odnosno punih 13 godinaManager Sunderlanda Steve Bruce oduševljen je pridošlicama, poglavito O'Sheajem."John je bio čvrsti dio momčadi Manchester Uniteda više od desetljeća što pokazuje o kako se fantastičnom igraču radi. Riječ je o sjajnom profesionalcu, kako na terenu, tako i van njega", izjavio je Bruce, koji je i sam tijekom karijere igrao u obrani Manchester Uniteda.Manager Manchester Uniteda Alex Ferguson također je imao samo riječi hvale za dvojicu svojih dugogodišnjih štićenika."Wes je tijekom svog boravka na Old Traffordu postao ljubimac navijača zbog svog beskompromisnog pristupa igri i zarazne osobnosti. Jonh se isticao svojom svestranošću, mirnoćom pod pritiskom i predanosti klubu", rekao je Ferguson.

UMAG

Hrvatska muška reprezentacija u rukometu na pijesku osvojila je prvo mjesto u svojoj skupini na Europskom prvenstvu u Umagu i to bez poraza.

U posljednjem kolu u izravnom dvoboju za prvo mjesto u skupini naši su reprezentativci u sjajnoj utakmici pobijedili Rusiju sa 2-0 (20-14, 20-9), te će u četvrtfinalu u petak u 11 sati igrati protiv Srbije.Naša ženska reprezentacija zauzela je drugo mjesto u svojoj skupini, te će u četvrtfinalu u petak u 10 sati igrati protiv Španjolske.

Polufinala su na rasporedu također u petak od 17.30 sati.

BUENOS AIRES

Nakon prvog dana četvrtfinalnog susreta Davis Cupa tenisači Argentine vode u Buenos Airesu protiv Kazahstana sa 2-0, te im je za plasman u polufinale potreban još samo jedan bod iz preostala tri dvoboja.Prvi bod Argentincima donio je Juan Monaco koji je svladao Andreja Golubeva sa 6-3, 6-0, 6-4, da bi na 2-0 povisio Juan Martin Del Potro koji je bio bolji od Mihaila Kukuškina sa 6-2, 6-1, 6-2.

Pobjednik dvoboja između Argentine i Kazahstana u polufinalu će igrati protiv pobjednika susreta Švedska - Srbija koji će se igrati u Halmstadu od petka do nedjelje.

ARGENTINA - KAZAHSTAN 2-0

Juan Monaco - Andrej Golubev 6-3, 6-0, 6-4

Juan Martin Del Potro - Mihail Kukuškin 6-2, 6-1, 6-2

ZAGREB

Rezultati uzvratnih utakmica 1. pretkola nogometne Europske lige (u zagradama su rezultati prvih utakmica):

 Šahter Karagand (Kaz) - Koper (Slo)                    2-1    (1-1)
 Metalurgi Rustavi (Gru) - Banants (Arm)                1-1    (1-0)
 Irtiš Pavlodar (Kaz) - Jagiellonia Bialystok (Polj)    2-0    (0-1)
 Ulisses (Arm) - Ferencvaros (Mađ)                      0-2    (0-3)
 Flaumurtari (Alb) - Budućnost (CG)                     1-2    (3-1)
 Milsami Orhei (Mol) - Dinamo Tbilisi (Gru)             1-3    (0-2)
 Zeta (CG) - Spartak Trnava (Svk)                       2-1    (0-3)
 Qarabag (Aze) - Banga (Lit)                            3-0    (4-0)
 CS Fola Esch (Luk) - Elfsborg (Šve)                    1-1    (0-4)
 Nomme Kalju (Est) - Honka Espoo (Fin)                  0-2    (0-0)
 Lusitans (And) - VARAŽDIN (HRV)                        0-1    (1-5)
 Tromso (Nor) - Daugava (Lat)                           2-1    (5-0)
 BK Hacken (Šve) - Kaerjeng 97 (Luk)                    5-1    (1-1)
 Vllaznia (Alb) - Birkirkara (Mal)                      1-1    (1-0)
 Minsk (Bje) - Olimpik-Suvalan (Aze)                    2-1    (1-1)
 Runavik (Far) - Fulham (Eng)                           0-0    (0-3)
 Paksi (Mađ) - Santa Coloma (And)                       4-0    (1-0)
 Neath (Wal) - Aalesunds (Nor)                          0-2    (1-4)
 Rabotnički (Mak) - Trans Narva (Est)                   3-0    (4-1)
 Olimpija (Slo) - Široki Brijeg (BiH)                   3-0    (0-0)
 Tre Penne (SMR) - Rad (Srb)                            1-3    (0-6)
 St Patrick's Athletic (Irs) - IBV Vestmannaeyjar (Isl) 2-0    (0-1)
 Cliftonville (S. Irs) - The New Saints (Wal)           0-1    (1-1)
Još igraju:
 Glentoran (S. Irs) - Renova (Mak)                             (1-2)
 KR Reykjavik (Isl) - IF Fuglafjordur (Far)                    (3-1)

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙