FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 6. srpnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

RIGA/ZAGREB

Hrvatska mlada košarkaška reprezentacija igrača do 19 godina starosti izborila je četvrtfinale Svjetskog prvenstva pobijedivši u Rigi SAD s 87:85. Hrvatska se tako probila u četvrtfinale s omjerom od 4 pobjeda i dva poraza, a do zadnjih osam bi izabranici Dražena Brajkovića došli puno prije da u zadnjem kolu prvog kruga nisu izgubili nevažnu utakmicu protiv Južne Koreje. Ovako je plasman u četvrtfinale bio pod upitnikom u slučaju poraza od SAD-a, koji je već ranije osigurao prvo mjesto. Minutu i pol prije kraja utakmice bilo je 83:80 za Amerikance, no Hrvatska je došla do pobjede zahvaljujući sjajnom Toniju Katiću (21), dok su odlični bili i Boris Barać (18) i Dario Šarić (17). U četvrtfinalu u petak Hrvatska će igrati s trećeplasiranom selekcijom iz skupine E Argentinom ili Brazilom.

ZAGREB

Odluka Ministarstva uprave za mene nije nikakvo iznenađenje, dapače, potpuno je očekivana i svima koji poznaju zakon i pravnu proceduru jedina logična, te je ona je definitivna potvrda da su prosinački izbori i moj izbor bili u skladu s propisima, izjavio je na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza predsjednik HNS-a Vlatko Marković. U hrvatskom tisku objavljeno je kako je ministar Davorin Mlakar potpisao dopis u kojem zahtjev za poništenjem prosinačke skupštine tretira kao predstavka građana, te da ministarstvo po tome ne može postupiti, već da je to u nadležnosti zagrebačkog Uredu za opću upravu. Taj ured je već ranije donio odluku po kojoj je Vlatko Marković ispravno upisan kao predsjednik HNS-a.Marković je na web-stranici HNS-a izrazio zadovoljstvo što je potvrđena legitimnost izborne skupštine HNS-a od 17. prosinca 2010. godine, te je nabrojio uspjehe s kojim se može pohvaliti HNS. "Hrvatska nogometna reprezentacija, u konkurenciji od 208 zemalja, nalazi se plasirana na osmom mjestu FIFA rang liste.Sve aktivnosti iz programa djelatnosti Saveza, od 1. siječnja su ostvarene, više od 90 posto istih organizirano je i realizirano na području onih županijskih saveza koji nisu podržali kandidaturu predsjednika Vlatka Markovića na označenoj Skupštini što je evidentan dokaz da je Savez pokazao dobru volju za suradnju sa svim županijskim savezima, a sve u cilju zajedničkog djelovanja velike nogometne obitelji.Nastavljamo s brojnim aktivnostima koje smo započeli od 1. siječnja pa pozivam sve nogometne djelatnike i sve županijske saveze da nastavimo zajednički raditi za dobrobit hrvatskog nogometa", kazao je u prioćenju Vlatko Marković, koji se nakraju zahvalio svima koji su ga podržavali.

SPLIT

Predsjednici četiri županijska nogometna saveza iz Dalmacije - splitsko-dalmatinski, dubrovačko-neretvanski, šibensko-kninski i zadarski - na današnjem su sastanku u Splitu zaključili kako je jučerašnja odluka Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (IO HNS) o suspenziji dubrovačko-neretvanskog saveza nestatutarna i neprihvatljiva, izjavio je za Hinu predsjednik županijskog splitsko-dalmatinskog nogometnog saveza Paško Viđak.

"Jednoglasno smo se složili da ne prihvaćamo takvu odluku o suspenziji dubrovačko-neretvanskog županijskog nogometnog saveza", rekao je Viđak.

On je također istaknuo kako su predsjednici četiri županijska nogomentna saveza iz Dalmacije na današnjem sastanku izrazili nezadovoljstvo stajalištem Ministarstva uprave da neće donijeti nikakvo službeno rješenje o zahtjevu Igora Štimca i Ivana Brlekovića da se poništi Izborna sklupština HNS-a održana 17. prosinca prošle godine, a na kojoj je Vlatko Marković ponovno izabran za predsjednika HNS-a.

"Nas čudi i ne možemo vjerovati da je Ministarstvo uprave takvu odluku donijelo pet mjeseci nakon Izborne skupštine HNS-a i smatramo da tu nisu čista posla, jer ministar Mlakar je prije pet mjeseci mogao reći da je to ministarstvo nenadležno, a ne čekati dosad. Mi smo očekivali, a imali smo i takve naznake, da će Izborna skupština HNS-a od 17. prosinca prošle godine biti poništena i raspisana nova", kazao je Viđak. Po Viđakovim riječima ne može 10 županijskih nogometnih saveza, koji su za Markovića, terorizirati preostalih 11 županijskih nogometnih saveza koji podupiru Igora Štimca.

"Vjerojatno početkom idućeg tjedna organizirat ćemo sastanak predsjednika 11 županijskih nogometnih saveza, koji podupiru Štimca, kako bi razmotrili novonastalu situaciju i odlučili koje će mo mjere poduzeti, jer ovo što radi HNS je nasilje", kazao je Viđak.

Viđak je dodao da su predsjednici četiri županijska nogometna saveza iz Dalmacije danas razgovarali i s predstavnicima Hajduka, te da "splitski klub poupire sve njihove aktivnosti u svezi izborne skupštine HNS-a".

BEOGRAD/ZAGREB

Sedamnaestogodišnji hrvatski plivač Mihael Vukić osvojio je naslov europskog juniorskog prvaka na 50 leptir već prvoga dana juniorskog Europskoga prvenstva u Beogradu. Vukić je prvo je u polufinalu utrke 50 metara leptir isplivao juniorski rekord Hrvatske s rezultatom 23.91 sekundi, a zatim u finalu osvojio titulu juniorskog prvaka Europe s novim rekordom Hrvatske od 23.90 sekundi.U popodnevnim polufinalnim utrkama 16-godišnja Matea Samardžić nastupila je u disciplini 200 metara leđno i osvojila deveto mjesto. Samo 20 stotinki nedostajalo je Mateji do plasmana u finale, ali je zato postavila osobni rekord od 2:17.43 minuta. Na plivalištu na Tašmajdanu nastupa 505 natjecatelja iz 43 europske zemlje, a pravo nastupa imaju djevojčice rođene 1995-96 i dječaci rođeni 1993-94.

DURBAN

Južnokorejski Pyeongchang izabran je za domaćina Zimskih olimpijskih igara 2018., objavio je Međunarodni olimpijski odbor na zasjedanju u južnoafričkom Durbanu. Pyeongchang je dobio više glasova od protukandidata Müenchena i francuskog Annecy i to već u prvom krugu glasovanja kada su Južnokorejci dobili većinu od 95 nazočnih članova MOO-a. Takav ishod glasovanja se nije dogodio još od 1995. kada je Salt Lake City dobio Igre 2002.još u prvom krugu. Korejci su se dosad neuspješno kandidirali za Igre 2010. i 2014.

ZAGREB

Hrvatski nogometaš Ivo Iličević (24) i dvojica njegovih suigrača iz Kaiserslauterna Tobias Sippel (23) i Thanos Petsos (20) imali su problema s policijom nakon što su tijekom noćnog provoda u Kaiserslauternu izazvali prometnu nesreću, a potom pobjegli s mjesta nesreće u bordel, objavio je njemački Bild.Iličević, Sippel i Petsos su provod započeli na gradskom festivalu, nastavili u noćnom klubu, a potom se uputili u "Eros centar". Na putu do tamo imali su prometnu nesreću, točnije udarili su u parkirani automobil. To ih nije previše omelo jer su ostavili razbijeni automobil i prošetali se do bordela. Sve je vidio jedan prolaznik koji je pozvao policiju."Plavci" su vlasnika automobila Sippela podvrgli alkotestu, a mladi vratar K'lauterna je napuhao 1.6 promila. Odmah mu je uzeta dozvola, a nakon istrage će se utvrditi detalji nesreće. Sippelu prijeti oduzimanje dozvole na devet mjeseci, sedam bodova i novčana kazna. Bild ne navodi koliko su napuhali Iličević i Petsos. Glavni tužitelj u Okružnom sudu u Kaiserslauternu Paul Scheider (61) potvrdio je ovaj incident, ali nije želio otkriti nikakve pojedinosti, tek da još uvijek nije poznato tko je vozio automobil.U klubu nisu željeli komentirati pisanje medija dok se na završi cijela istraga. "Čuli smo optužbe, no kako je proces još u tijeku FCK nema nikakav službeni komentar," poručili su iz Kaiserslauterna.

ZAGREBBERLIN

Hrvatski plivač-paraolimpijac Mihovil Španja osvojio je zlatno odličje u utri na 200 mješovito četvrtog dana natjecanja na Europskom prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom u Berlinu. Španja je na 200 metara mješovito došao do zlata s vremenom od 2:39.51 minuta, srebro je pripalo Ukrajincu Oleksandru Komarovu (2:48.92), dok je brončani Njemac Tobias Pollap (2:49.57). Dubrovčaninu je ovo treća medalja na ovom EP-u nakon srebra na 400 slobodno i bronce na 100 metara prsno. U današnjim kvalifikacijama Kristijan Mamić na 50 metara slobodno s osobnim rekordom bio 14. s vremenom od 28.12 sekundi, dok je u disciplini 100 metara prsno zauzeo deveto mjesto također s osobnim rekordom od 1:22.97 minuta.

MOSTAR

Pripadnici policije Hercegbosanske županije ispalili su u utorak navečer više hitaca iz pištolja u zrak kako bi zaustavili tuču između navijačkih skupina Osijeka i mostarskog Zrinjskog u središtu Tomislavgrada, priopćili su u srijedu iz MUP-a te županije. Nakon prijateljskog susreta između nogometnih klubova Osijeka i mostarskog Zrinjskog, došlo je do sukoba huligana ispred prodajnog centra u Tomislavgradu. Prema priopćenju iz županijskoga MUP-a po dojavi o izgredima upućena je ophodnja, a policajci su ispalili više hitaca u zrak kako bi smirili strasti. Sudionici sukoba s se nakon toga razbježali, a policija radi na rasvjetljavanju izgreda, priopćeno je iz MUP-a Hercegbosanske županije.

Nogometaši hrvatskog prvoligaša Osijeka tjedan dana su proveli na pripremama u Kupresu, a sinoć su izgubili u prijateljskom susretu s premijerligašem iz BiH Zrinjskim iz Mostara 2:1.

PARIZ

Britanski biciklist Mark Cavendish (HTC) pobjednik je pete etape Tour de Francea koji se vozila u dužini od 165 kilometara od Carhaixa do Cap Frehela. Britanac je slavio u završnom sprintu ispred Belgijanca Philippea Gilberta (Omega Pharma Lotto) i Španjolca Jose Joaquin Rojasa (Movistar). U ukupnom poretku vodi i dalje Norvežanin Thor Hushovd (Garmin) s jedom sekundom prednosti ispred Australca Cadela Evansa, dok Luksemburžanin Fraenck Schleck zaostaje četiri sekunde. Lakši pad doživio je i najveći favorit i branitelj naslova Španjolac Alberto Contador, koji je sada na 39. mjestu ukupnog poretka s minutu i 42 sekunde zaostatka za vodećim.

ZAGREB

Predsjednik Tottenhama Daniel Levy trebao bi u idućih 48 sati razgovarati sa hrvatskim nogometnim reprezentativcem Lukom Modrićem (25) i jasno mu dati do znanja da ga nema namjeru pustiti iz Spursa, objavili su danas engleski mediji. Daniel Levy je već ranije rekao da nema te cijene za koju bi Modrića prodali Chelseaju, ili nekom drugom klubu. Engleski mediji navode kako Levy neće popustiti niti ako Modrić zatraži transfer.

Najboljeg "playmakera" u Premier ligi ugovor sa Spursima veže još pet godina, a za njega su interes pokazali brojni europski velikani, poput Manchester Uniteda, Chelseaja, te Intera.

ZAGREB

Švicarski Hrvat 19-godišnji Dino Gombar potpisao je za zagrebački hokejaški klub Medveščak. Gombar je proveo cijelu juniorsku karijeru u Baselu, gdje je i rođen, igrajući za lokalne momčadi raznih uzrasta, dok mu je ugovor sa "medvjedima" prvi profesionalni ugovor u karijeri, objavljeno je danas na internetskoj stranici Medveščaka. "Sa zadovoljstvom mogu reći kako sam danas potpisao svoj prvi profesionalni ugovor i to za zagrebački Medveščak. Ugovor je na jednu sezonu, a iskreno najviše od svega jedva čekam zaigrati sa dečkima. Mnoge dečke znam, pogotovo mlađe, i nadam se da ću se dobro uklopiti u momčad", izjavio je Dino Gombar, koji igra na poziciji napadača. Prošle sezone igrao je za U-20 momčad Basela i u 39 utakmica upisao je 9 golova i 22 asistencije.

Dino Gombar se već pridružio mlađim igračima seniorske momčadi u Zagrebu, gdje će biti do početka priprema i dolaska ostatka momčadi. Pred domaćom publikom trebao bi debitirati početkom rujna na memorijalnom turniru Ferdo Spajić.

ZAGREB/BUDIMPEŠTA

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović poražena je drugom kolu WTA turnira u Budimpešti od sedme nositeljice Rumunjke Irine Begu sa 4-6, 4-6 nakon sat i 45 minuta igre. Obje tenisačice su loše servirale, prvi servis kod Ajle Tomljanović bio je 54 posto, a rumunjska igračica bila je još lošija, 47 posto. Tomljanović je tri puta ostvarila "break", ali to joj nije pomoglo jer je pet puta izgubila servis.

WTA Budimpešta, 2. kolo:

Irina Begu (Rum/7) - Ajla Tomljanović (Hrv) 6-4, 6-4

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙