FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Paravinja na sudu zanijekao krivnju za silovanje

Autor: rmav
SARAJEVO, 6. srpnja 2011.(Hina) - Dragan Paravinja izjavio je u srijedu na sudu na Sokolcu u Bosnu i Hercegovini kako nije kriv za pokušaj silovanja za što je optužen još 2002. godine, a njegova odvjetnica zatražila je psihijatrijsko vještačenje optuženika što je sud i odobrio.

Paravinja je na prvo ročište na osnovnom sudu u Sokolcu doveden iz zatvora "Kula" u Istočnom Sarajevu, kako bi se nakon dugogodišnjeg bijega od pravde suočio s optužnicom za kazneno djelo počinjeno na području Pala 2000. godine i zbog čega je za njim 2005. godine u BiH raspisana tjeralica.

"Paravinja je naveo da ostaje kod iskaza kojega je dao pred istražnim sucem, negirao je krivnju i izjavio da se ne osjeća krivim", kazala je Hini glasnogovornica suda u Sokolcu Dragana Mačar.

Pojasnila je kako je na prvom ročištu saslušan kriminalistički inspektor Centra službi sigurnosti u Istočnom Sarajevu koji je vodio očevid.

Saslušan je i liječnik koji je svjedočio o okolnostima i vrsti ozljeda što ih je zadobila djevojka koju je Paravinja pokušao silovati.

Paravinjina žrtva u srijedu nije bila na sudu jer je službeno odsutna a ondje zbog teškog zdravstvenog stanja nisu bili ni svjedoci, no njihovi su iskazi uz suglasnost obrane i optužbe pročitani na glavnoj raspravi.

"Obrana je predložila vještačenje psihičkog stanja optuženog u vrijeme izvršenja kaznenog djela, što je sudsko vijeće odobrilo", kazala je Mačar.

Nastavak glavne rasprave u slučaju Dragana Paravinje zakazan je na sokolačkom sudu za 12. srpnja.

Tada bi kao vještak trebala svjedočiti neuropsihijatrica, a očekuje se kako će svoj iskaz dati i djevojka koju je Paravinja pokušao silovati.

(Hina) xrmav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙