FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija oprezna u izjavama o Paravinji

Autor: rmav
SARAJEVO, 26. lipnja 2011.(Hina) - Policije Hrvatske i entiteta Republika Srpska u Bosni i Hercegovini zajednički provode istragu čiji je cilj utvrditi je li i na koji način Dragan Paravinja (43) povezan s nestankom malodobne Antonije Bilić, izjavio je u nedjelju u Banjoj Luci zamjenik ravnatelja Uprave policije hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova Milijan Brkić.

On je pri tom istaknuo kako je za sada teško procijeniti do čega će istraga dovesti te kako sudbina Antonije Bilić ostaje neizvjesna a neizvjesno je i kome će Paravinja biti izručen s obzirom na to da se za njim traga u tri države.

"To je stvar ministarstva pravosuđa tri države odnosno prvenstveno Ministarstva pravosuđa BiH, odnosno Srbije i Republike Hrvatske i ne bih to želio komentirati... Nadamo se da će ovo kriminalističko istraživanje koje provode zajednički timovi iz RS i Hrvatske dovesti do pronalaska Antonije Bilić, nadamo se žive. Naravno, policija u cijelom tom spletu okolnosti ne može isključiti najtežu posljedicu", kazao je zamjenik ravnatelja hrvatske policije.

Direktor policije RS Gojko Vasić također je istaknuo kako je istraga trenutačno u vrlo osjetljivoj fazi te kako istražitelji moraju sve provjeriti na terenu.

"Na temelju izjava i pisanja poruka znamo da toj osobi (Paravinji) ne smijemo toliko vjerovati da bi potaknosti iznosili u javnost. Moramo najprije sve provjeriti na terenu a ukoliko se pokaže da govori istinu ili da želi surađivati kada dođemo do toga da napravimo naredni korak onda ćemo s kolegama iz Hrvatske to dati u javnost", kazao je Vasić.

Komentirajući dalji tijek postupka u odnosu na Paravinju Vasić je kazao kako će on nakon zadržavanja i ispitivanja na banjolučkoj policiji biti predan općinskom sudu na Sokocu koji je za njim još 2005. godine raspisao tjeralicu zbog sumnje da je pokušao silovanje.

Nakon okončanja postupka pred tim sudom Paravinja bi mogao biti predan Sudu BiH koji ima ovlasti donositi odluke o izručenju.

Dragan Paravinja uhićen je u nedjelju nešto prije podneva na obroncima planine Motajice kod sela Donji Srđevići u sjevernoj Bosni gdje se i skrivao od četvrtka kada je za njim pokrenuta policijska potjera.

(Hina) xrmav ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙