FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić s gradonačelnicima i načelnicima o bolnici

Autor: dspo
PULA, 4. srpnja 2011.(Hina) - Istarski gradonačelnici i načelnici na današnjoj su sjednici koordinacije dali mandat istarskome županu Ivanu Jakovčiću za pregovore s Ministarstvom zdravstva o njihovu participiranju u izgradnji nove pulske opće bolnice, potvrdio je župan Ivan Jakovčić novinarima nakon sastanka koji je danas održao u Puli s istarskim gradonačelnicima i općinskim načelnicima.

Jakovčić je danas gradonačelnike i načelnike izvijestio o prošlotjednom sastanku s ministrom zdravstva Darkom Milinovićem i zamolio ih za potporu u financiranju pulske bolnice.

"Sada predstoje razgovori s Ministarstvom zdravstva. O omjeru financiranja izgradnje i koliko će tko participirati razgovarat ćemo s ministarstvom. U svakom slučaju, Istarska županija je najavila da će stati iza projekta jer je bolnica u našem vlasništvu", naglasio je Jakovčić.

Dodao je kako se projekt procjenjuje na 800 milijuna kuna, od čega bi 200 milijuna stajala oprema, a 600 miljuna izgradnja.

Pritom je najavio da će se za opremu kandidirati europskim strukturnim fondovima, što znači, kako je rekao, da se u njezinu nabavu "kreće nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju".

(Hina) xdspo ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙