FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 2. srpnja

Autor: mkov
ZAGREB, 2. srpnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za subotu, 2. srpnja:

KOPRIVNICA - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović boravit će u Koprivnici (od 10,15 sati do 15,30 sati). Predsjednik Josipović susrest će se sa slikarima i kiparima hrvatske naivne umjetnosti (Gradska galerija), te razgledati izložbu "PODRAVSKI MOTIVI Refleksije 1931–2011. – povodom 80 godina hrvatske naivne umjetnosti". Predsjednik će otvoriti i izložbu Mije Kovačića (Gradska vijećnica) te obići Galeriju naivne umjetnosti (Hlebine). Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike. Predsjednik Josipović će tijekom boravka u Koprivnici obići i Sajam tradicijskog i umjetničkog obrta (Zrinski trg), nazočiti predstavljanju tradicionalnih obrta (Zrinski trg) a obići će i prve "Šparne hiže" - prva pasivna/niskoenergetska zgrada po Programu društveno poticajne stanogradnje (Lenišće-istok).

MACELJ - Potpisivanje ugovora o suradnji Ministarstva turizma i Hrvatskog autokluba (HAK) za turističku sezonu 2011. godine. Ugovor će potpisati ministar turizma Damir Bajs i predsjednik HAK-a Ivo Bikić, a tom će prigodom biti otvoren turističko-informativni punkt HAK-a te biti predstavljene aktivnosti HAK-a, usmjerene na povećanje sigurnosti prometa na cestama, pa tako i na sigurnost turista koji dolaze u Hrvatsku. Nazočit će i predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva financija, Hrvatske turističke zajednice, Županije Krapinsko-zagorske, Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije te carinskih uprava Krapina i Macelj (10 sati, Granični prijelaz Macelj, kraj turističko-informativnog punkta HAK-a (smjer Macelj-Zagreb).

SLAVONSKI BROD - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor posjetit će tvrtku Đuro Đaković Holding d.d., (10.30 sati, dr. Mile Budaka 1) U nazočnosti predsjednice Vlade, potpisat će se Ugovor između JANAF d.d. kao naručitelja i konzorcija koji predvodi Đuro Đaković Holding d.d. kao izvoditelja radova na izgradnji tri rezervoara za naftu na lokaciji Omišalj – Krk te Pismo namjere o osnivanju tvrtke za najam teretnih vagona između tvrtke HŽ Holding d.d., i Đuro Đaković Holding d.d. Đuro Đaković Holding i Janaf potpisat će ugovor o izgradnji triju spremnika za naftu u terminalu Omišalj, a vrijednost tog posla iznosi 218,7 milijuna kuna. Rok izvođenja rodova je 20 mjeseci od uvođenja u posao. Potpisivanjem ugovora počinje nova faza u sklopu najvećeg Janafovog investicijskog projekta dogradnje i rekonstrukcije spremničkog prostora terminala Omišalj. Đuro Đaković Holding je voditelj konzorcija s kojim će Janaf potpisati ugovor, a u konzorciju su Đuro Đaković Proizvodnja opreme, Đuro Đaković Inženjering, Đuro Đaković Elektromont i Gamont. Đuro Đaković Holding će i s HŽ Holdingom sklopiti protokol o pokretanju aktivnosti osnivanja trgovačkog društva za najam teretnih vagona. Đaković i HŽ obavit će i primopredaju 30 vagona za prijevoz rasutog tereta i sedam vagona za prijevoz kamena. Primopredaja je dio realizacije ugovora o izradbi i isporuci 100 vagona potpisanog između HŽ Carga i Đ. Đaković Holdinga. (10.30 sati, dr. Mile Budaka 1)

ZAGREB - Otvorenje prvog festivala fantastičnoga filma u Hrvatskoj "Fantastic Zagreb Film Festival", koji će u šest programa prikazati filmove znanstvene fantastike, horora i trilera (21 sat, ljetno kino Gradec - plato kod crkve sv. Katarine). Nakon ceremonije otvorenja, uslijedit će projekcija filma Crna voda (Two Eyes Staring), nizozemski psihološki triler autora Elberta van Striena, nagrađen na festivalu Fantasporto 2011. kao najbolji film te za najbolji scenarij. Fantastic Zagreb Film Festival održavat će se od 2. do 9. srpnja na dvije otvorene lokacije - platou kod crkve Sv. Katarine na Gradecu i iznad garaže u Tuškancu, te u Kinu Europa. Ovogodišnje, nulto izdanje festivala koji bi, prema najavama organizatora, trebao obogatiti ljetnu turističku ponudu Zagreba, ponudit će širok spektar naslova tog i srodnih žanrova iz cijeloga svijeta, od Japana i Koreje do Francuske, Velike Britanije, Španjolske i bivše Jugoslavije.

ŠIBENIK – Predstavom "1001 san" u izvedbi plesnog ansambla "Sjene" iz Šibenika, na ljetnoj pozornici ispred katedrale sv. Jakova, završiti će 51. Međunarodni dječji festival (MDF) u Šibeniku. U ovogodišnjem MDF-u sudjelovalo je više od 1.200 sudionika koji su tijekom dva tjedna trajanja festivala izveli dvjestotinjak programa (21 sat).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Marko Curać

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Mate Kovačević

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙