FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tri makedonska lista od sutra prestaju izlaziti

Autor: mhaj
SKOPLJE , 1. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Tri neovisna makedonska lista prestat će izlaziti od subote, jer njihov vlasnik, pod istragom zbog prijevare, nije platio porez, izvijestili su u petak glavni urednici triju listova.

Oni smatraju da je taj potez napad na slobodne medije u Makedoniji, koji su bili kritični prema konzervativnoj vladi premijera Nikole Gruevskog.

Medijski tajkun Velija Ramkovski, vlasnik listova Vreme, Koha e Re i Shpic te tv-kanala A1, uhićen je u prosincu prošle godine pod sumnjom da je izbjegavao plaćanje poreza od 2005., zbog čega su se pobunili i prosvjedovali čitatelji i gledatelji, ali i oporba.

Oporbene stranke su ove godine u znak prosvjeda napustile sjednicu parlamenta zbog sudske odredbe o zamrzavanju računa spomenutih listova. Glavni urednik Shpica Branko Geroski za Reuters je izjavio kako su tri lista sada odlučila prekinuti daljnje izdavanje listova, jer izdavač više nije u mogućnosti tolerirati njihov dug od milijun eura.

"Odlučili smo stati na kraj ovome mučenju, jer nam je u potpunosti nestalo novaca za normalno funcioniranje i rad. Ova je medijska grupa bila vrlo kritički nastrojena prema vladi i to je razlog čitavom ovom pritisku", kazao je Geroski.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙