FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 29. lipnja

Autor: mvra
ZAGREB, 29. lipnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 29. lipnja.

BEČIĆI - Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjeluje na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja sudionica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) te sastanku ministara vanjskih poslova Američko-jadranske povelje. Na ministarskom sastanku SEECP-a razmotrit će se provedba prioriteta crnogorskog predsjedanja tijekom proteklih godinu dana, situacija u jugoistočnoj Europi, posebice u kontekstu njezinog približavanja euroatlantskim integracijama, kao i buduće planirane aktivnosti u okviru SEECP-a. Sudionici sastanka raspravit će i o godišnjem izvješću o radu Vijeća za regionalnu suradnju. Na marginama ministarskog sastanka SEECP-a bit će održan sastanak ministara vanjskih poslova Američko-jadranske povelje na kojem će biti nazočan i glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmunssen te, uz Jandrokovića, ministri vanjskih poslova Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Makedonije i veleposlanik SAD-a u Crnoj Gori.

BERLIN - Hrvatski ministar obrane Davor Božinović boravi u dvodnevnom službenom posjetu Njemačkoj, a tijekom boravka sastat će se s ministrom obrane Thomasom de Maiziereom, s predstavnicima Odbora za obranu njemačkog Bundestaga, te će posjetiti zrakoplovonu bazu njemačkih borbenih zrakoplova "Richthofen" u Wittmundu.

SARAJEVO - Zastupnički dom parlamenta Bosne i Hercegovine razmatrat će prijedlog Predsjedništva BiH da se za mandatara za sastav Vijeća ministara BiH imenuje Slavo Kukić.

BUDIMPEŠTA - Posjet američke državne tajnice Hillary Clinton.

ATENA - Grčki parlament glasuje o posljednjem paketu mjera za smanjenje troškova, vrijednom 28 milijardi eura. Europska unija svoju je daljnju pomoć Grčkoj uvjetovala daljnjom štednjom.

Dežurni:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Damir Muštović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Večer: Srđan Baković

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdam ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙