FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karamarko: Najznačajnija je borba protiv korupcije

Autor: dber
ZAGREB, 1. srpnja 2011.(Hina) - Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko danas je rekao da je Hrvatska u posljednje dvije godine doživjela značajne promjene, od kadrovskih do prilagodbe legislative EU, no najznačajnijom tijekom tog razdoblja smatra borbu protiv korupcije.

"U svakom slučaju to nisu beznačajne niti male kadrovske promjene, ali stavio bih akcent na iskrenu, autentičnu i oštru borbu protiv korupcije koja je kulminirala u zadnje dvije godine", izjavio je Karamarko novinarima ispred Banskih dvora.

Naveo je da je tu i čitav niz drugih promjena kojima je Hrvatska doživjela preobrazbu kao što je prilagodba legislative standardima EU.

Nije želio komentirati bi li to bilo moguće na čelu sa Ivo Sanaderom koji je na današnji dan, prije dvije godine, napustio vladu.

"U svakom slučaju, moramo se složiti s onim što su rekli premijerka i predsjednik Republike, da sve vlade do sada imaju izvjesne zasluge u tom procesu i svi ljudi koji su radili na preobrazbi Hrvatske i sintetiziranju hrvatskog pravnog sustava sa EU", kazao je Karamarko nazivajući te procese prekorisnima za Hrvatsku.

(Hina) xbdj/xbn yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙