FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karamarko: zbog Polančecovog pisma nije trebalo sazivati VNS

Autor: dber
ZAGREB, 3. lipnja 2011. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je večeras za Novu TV kako pismo bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca i njegove izjave nisu i ne mogu biti razlog da se saziva Vijeće za nacionalnu sigurnost (VNS).

"Zadovoljan sam da je Vijeće za nacionalnu sigurnost našlo termin da se sastane jer nam dolazi papa i to je po meni bila centralna točka našeg sastanka, a imali smo temu i turističku sezonu. Svakako mislim da Polančecovo pismo i njegove izjave nisu i ne mogu biti razlog da se saziva Vijeće za nacionalnu sigurnost", kazao je Karamarko u intervjuu za Dnevnik Nove TV.

"Sjednica je bila potrebna, ali zbog ove točke - sigurno ne", naglasio je.

Na ocjenu novinara da su ozbiljne optužbe kad bivši potpredsjednik vlade tvrdi da je Karamarko informirao uži kabinet o istrazi u 'slučaju kamioni', rekao je da je informirao vrh vlade i predsjednicu da će sutra, a to je bio četvrtak uoči vlade, biti podnesene izvjesne kaznene prijave.

Na pitanje novinara smatra li normalnim da dan ili dva prije obavijesti predsjednicu Vlade o kaznenoj prijavi protiv nekog od političara i da li će tako postupati do kraja mandata, Karamarko je odgovorio: "Apsolutno" i napomenuo da je to u skladu sa zakonom.

Karamarko je opovrgnuo tvrdnje iz pisma Damira Polančeca da su policijski inspektori dolazili u Banske dvore te je kazao kako ne bi više komentirao njegovo pismo. "Samo jednu stvar bih rekao - da je sve to skupa što govori Polančec istina, da se sve to skupa odvijalo samo u funkciji toga da se spriječe obrade i podnošenje kaznenih prijava, onda bi...imalo smisla o tome razgovarati - ne na jednom, nego na pet Vijeća za nacionalnu sigurnost", kazao je Karamarko.

Na novinarsku tvrdnju da se sada stječe dojam kako se sve želi 'natovariti' na leđa Sanaderu, Karamarko je rekao da se ne bi složio da je tako. "Želim da MUP i Državno odvjetništvo, djelujući sinergijski, budu kao kosilica", kazao je.

Odgovorio je i da između MUP-a i Državnog odvjetništva "nije tihi rat".

"Možda u nekim slučajevima imamo različita gledanja. Uglavnom, ja tražim neselektivnu borbu protiv korupcije", kazao je, a na novinarski dodatak "A odvjetništvo selektivno..." odgovorio je: "To ste vi rekli".

(Hina) xbdj yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙