FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kreditori Grčke na hitnim razgovorima u Rimu

Autor: gple
PARIZ, 27. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Privatni i javni kreditori Grčke sastat će se u ponedjeljak u Rimu na hitnim razgovorima kako bi iskazali neslužbenu potporu novom paketu pomoći za zaduženu zemlju, kazali su upućeni izvori.

Sastanak organizira Međunarodni institut za financije (IIF) a održava se samo dva dana uoči presudnog glasanja u grčkom parlamentu o novim mjerama štednje i pred istek roka za utvrđivanje rješenja koje će regulirati sudjelovanje privatnog sektora u pomoći Grčkoj.

Ministri financija eurozone sastat će se 3. srpnja kako bi dogovorili konkretne detalje novog paketa pomoći.

IIF je forum vodećih banaka iz cijelog svijeta a izvori su u nedjelju navečer kazali da se njegov direktor Charles Dallara već sastao s brojnim grčkim kreditorima iz privatnog i javnog sektora.

Francuske banke predložit će da se polovina prihoda po važećim grčkim obveznicama uloži u nove, s rokom dospijeća od 30 godina, izvijestili su mediji u ponedjeljak.

Daljnjih 20 posto uložilo bi se u vrijednosnice visoke kvalitete, pri čemu bi se kamate na ta ulaganja isplatile tek po njihovu dospijeću, pišu mediji.

Prijedlog bi trebao osigurati Grčkoj dodatno vrijeme da restrukturira gospodarstvo i ostvari dovoljno snažan rast da može servisirati svoje dužničke obveze.

Francuski plan nudi rješenje za angažman privatnog sektora u pomoći Grčkoj, pri čemu se posebno vodilo računa o tome da financijska tržišta i agencije za dodjelu kreditnog rejtinga ne protumače ponuđeno rješenje kao grčku insolventnost.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙