FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOBMS potpisao ugovore za pomoć starijim osobama

Autor: aspa
ZAGREB, 27. lipnja 2011. (Hina) - Ministar obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS) Tomislav Ivić potpisao je danas s predstavnicima Delnica, Drniša, Imotskog, Knina i Senja te općina Čačinci i Draž ugovore o suradnji na programima "Pomoć u kući starijim osobama", vrijedan oko 1,8 milijuna kuna za razdoblje od 1. srpnja do kraja godine.

Na prigodnoj svečanosti u Upravi za međugeneracijsku solidarnost, Ivić je ocijenio da je ovaj program jedan od najuspješnijih programa ministarstva. Programi "Pomoć u kući starijim osobama" i "Dnevni boravak i pomoć u kući i pomoć u kući starijim osobama", provode se s uspjehom već sedam godina, naglasio je ministar, dodavši da se sada na ovaj način skrbi za skoro 16 tisuća starijih osoba u Hrvatskoj.

Naglasio je da se kroz ove programe, njih 90 do sada zaposlila 1041 osoba, uglavnom iz onih skupina koje bi teško našle posao, a da je ove godine MOBMS unatoč proračunskim problemima osigurao oko 46 milijuna kuna za potporu ovim projektima, kojima je cilj povećati kvalitetu života starim osobama.

Predstavnici gradova i općina, koji su potpisali ugovor s ministarstvom, zahvalili su u ime svojih starijih sugrađana na ovom projektu te istaknuli njegovu veliku važnost za kvalitetu života starijih osoba na tim područjima.

U Ministarstvu ističu kako se u ovom ugovoru program pomoći starijim osobama, koji se odnosi na Drniš, pokriva i općine Unešić i Ružić, a u svakoj jedinica lokalne saomuprave bit će zaposlena po jedna osoba.

(Hina) xaš ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙