FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 27. lipnja

Autor: spar
ZAGREB, 27. lipnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za ponedjeljak, 27. lipnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će u posjet izaslanstvo 62. Dubrovačkih ljetnih igara (11 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić i sedam predstavnika jedinica lokalne samouprave potpisat će Ugovore o suradnji na programima međugeneracijske solidarnosti "Pomoć u kući starijim osobama" (11 sati, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Trg hrvatskih velikana 6).

ZAGREB - Sjednica Programskog vijeća HRT-a na kojoj će se predstaviti kandidati za predsjednika Uprave HRT-a i nakon toga održati izbor predsjednika Uprave HRT-a. Programsko vijeće HRT-a i Nadzorni odbor HRT-a prošlog su tjedna na zajedničkoj sjednici otvorili ponude pristigle na natječaj za predsjednika Uprave HRT-a te utvrdili da od sedam prijava njih pet ispunjava uvjete natječaja. Za predsjednika Uprave HRT-a, koji se bira po novom Zakonu o HRT-u, natječu se Mate Pavković, nekadašnji ravnatelj Studentskog centra u Zagrebu, Ivan Vrkić, direktor HRT-a od 1998. do 2000., Branko Debeljak, magistar dramaturgije zaposlen na HTV-u, privremeni ravnatelj HRT-a Josip Popovac i Dušan Radić, obnašatelj dužnosti glavnog urednika programa Hrvatskog radija. Nakon razgovora s kandidatima počinje prvi krug tajnoga glasovanja. Trojica s najviše glasova dobit će priliku ponovno se predstaviti i razgovarati s članovima Programskog vijeća i Nadzornog odbora. Predsjednik Uprave bira se dvotrećinskom većinom zajedničke sjednice koja ima 16 članova. Ako predsjednik Uprave ni tada ne bude izabran, slijedi eliminacijsko glasovanje (10 sati, HRT, Prisavlje 3).

ZAGREB - Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja održat će konferenciju za novinare na kojoj će Goran Sirovatka, ravnatelj Centra objaviti rezultate ispita državne mature u školskoj godini 2010./2011., uz prezentaciju prikaza rezultata učenika na ispitima državne mature. Prvi dio ispita državne mature bio je od 4. do 12. travnja, kada su pristupnici pisali dio mature Hrvatskog jezika i stranih jezika, a drugi dio obveznih predmeta i svi izborni predmeti pisali su se od 23. svibnja do 3. lipnja (11 sati, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Petračićeva 4).

ZAGREB - Dodjela godišnjih nagrada Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu za najbolja dramska, operna i baletna ostvarenja u kazališnoj sezoni 2010./2011. Nagrada "Mila Dimitrijević" dodijelit će se Dariji Lorenci Flatz za najbolju žensku ulogu u drami "Zagorka" i Milanu Pleštini za najbolju mušku ulogu u drami "Gospoda Glembajevi". Na području opere, Nagradu Marijana Radev dobit će Dubravka Šeparović Mušović za ulogu Kundry u Wagnerovoj operi "Parsifal", a Nagradu Vladimir Ruždjak Egilsu Silinsu za ulogu Amfortasa u istoj operi. Baletna Nagrada Ana Roje dodijelit će se Edini Pličanić, za ukupne umjetničke dosege u Baletu HNK u Zagrebu i ulogu Aurore u baletu "Trnoružica", a Nagrada Oskar Harmoš Antonu Bogovu, za cjelokupan doprinos Baletu HNK u Zagrebu i za ulogu princa Florimunda u istom baletu (12 sati, HNK, Trg maršala Tita 15).

ZAGREB - Ovogodišnji festival novog kazališta Eurokaz otvorit će se Krležinom dramom "Saloma", u režiji Branka Brezovca, koja će se izvesti u trgovačkom centru Avenue Mallu. Do 5. srpnja taj će festival ugostiti kazališne, plesne i multimedijske skupine iz Velike Britanije, Francuske, Italije, Belgije, Demokratske Republike Konga i Hrvatske (22,30 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne- Mate Kovačević

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Marko Curać

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙