FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježena 20. obljetnica 107. brigade HV

Autor: tdel
ZAGREB/VALPOVO, 24. lipnja 2011. (Hina) - Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS) Tomislav Ivić je na obilježavanju 20. obljetnice 107. brigade HV-a u Valpovu danas izjavio da nije bilo sudjelovanja u obrani domovine pripadnika ove brigade, danas ne bi bilo slobodne, neovisne i europske Hrvatske i to ni jedna haaška ili bilo koja druga presuda ne može osporiti.

"Stoga nije čudno što je prije nekoliko dana, nakon potvrde o završetku pregovora s EU, predsjednica Vlade Jadranka Kosor, prvo zahvalila upravo vama, hrvatskim braniteljima", istaknuo je Ivić koji je bio jedan od zapovjednika 107. brigade.

Posebno se zahvalio obiteljima poginulih suboraca koji su podnijeli najveću žrtvu i koji su dali svoje živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. "Tu žrtvu nikada ne smijemo i nećemo zaboraviti i ona će nam biti nit vodilja i u budućim vremenima", kazao je Ivić.

Program obilježavanja 20. obljetnice utemeljenja 107. brigade HV-a počeo je polaganjem vijenaca uz blagoslov i molitvu kod središnjega križa na gradskom groblju u Valpovu.

U nazočnosti više od tisuću pripadnika 107. brigade, čestitali su im izaslanik hrvatskoga predsjednika brigadni general Ivan Jurić, potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks, izaslanik Glavnoga stožera Oružanih snaga brigadni general Alojz Tomašević, izaslanik MUP-a Željko Prša, te saborski zastupnici, gradonačelnici, načelnici gradova i općina s područja djelovanja 107. brigade.

Brigadnom generalu Ivanu Juriću prijavak brigade predao je pukovnik Matija Lešnjaković, a Vukove s Drave prvi je pozdravio brigadir Miroslav Štargl, ratni zapovjednik 107. brigade. Pozdravljajući suborce brigadir Štargl je podsjetio na velik doprinos 107. brigade u obrani Hrvatske, a posebno je naglasio vrijednost žrtve 41 poginulog njezina pripadnika.

(Hina) xtdel xmkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙