FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 26. lipnja 2011. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LOS ANGELES - Britanski glumački par Daniel Craig i Rachel Weisz vjenčali su se početkom ovog tjedna na privatnoj ceremoniji u New Yorku, objavio je LA Times na svojim internetskim stranicama. Vijest su potvrdili njihovi predstavnici za javnost.

Weisz (40), nagrađena Oscarom za ulogu u "Brižnom vrtlaru", prošle se godine razvela od Darrena Aronofskog, redatelja "Hrvača" i "Crnog labuda" s kojim ima četverogodišnjeg sina. Craigu (43), zvijezda filmskog serijala o Jamesu Bondu, ovo je također drugi brak. Iz braka s Fionom Loudon, koji je trajao od 1992. do 1994., ima 19-godišnju kćer Ellu. Njih su dvoje vezu počeli prošle godine na snimanju filma "Dream House", koji će se uskoro pojaviti u kinima i u kojem glume supružnike.

PETALUMA - Yoda, križanac čivave i kineskog kukmastog psa, proglašen je najružnijim psom na svijetu na tradicionalnom izboru na sajmu u kalifornijskom gradu Petalumi, pišu američki mediji. Yoda, 14 godina stari pas, još kao štenac pronađen je napušten u uličici iza stambene zgrade. Njegova vlasnica Terry Schumacher prvo ga je zamijenila za malo većeg štakora. Pobjednici natjecanja za najružnijeg psa, koje se u Petalumi odvija već 23 godine, najčešće jesu čivave, kineski kukmasti psi ili križanci tih dviju pasmina. Nagrada je tisuću dolara.

LOS ANGELES - Obožavatelji Michaela Jacksona u subotu su u Los Angelesu obilježili drugu godišnjicu smrti "kralja popa", a jakna koju je nosio u video-klipu "Thriller" bit će ponuđena na aukciji koja se na Beverly Hillsu organizira pod nazivom "Glazbene ikone". Obožavateljima je omogućeno da polože cvijeće pred pjevačevim mauzolejem na groblju Forest Lawn Memorial Park, u predgrađu Los Angelesa, gdje su pokopane brojne holivudske zvijezde, među kojima i pjevačeva velika prijateljica, nedavno preminula glumica Elizabeth Taylor. Jackson je pronađen mrtav u svojem domu 25. lipnja 2009 u pedesetoj godini, a uzrokom smrti smatra se predoziranost sedativima. Poznata crveno-crna Jacksonova jakna bit će ponuđena u nedjelju, među ostalim predmetima koji su pripadali Beatlesima, Madonni, Lady Gagi i drugima na aukciji organiziranoj pod nazivom "Glazbene ikone" na Beverly Hillsu. Predstavnik aukcijske kuće Julien's Auctions koja organizira dražbu, vjeruje da bi pjevačeva jakna mogla biti prodana za 200.000 do 400.000 dolara.

LONDON - Irska rock grupa U2 u petak navečer je napokon debitirala na Glastonburyju, najpoznatijem britanskom i jednom od najvećih svjetskih glazbenih festivala na otvorenom, javlja BBC. Unatoč jakom pljusku, nastupu irskih rockera, koji su trebali biti nositelji festivala prošle godine, ali su odustali zbog ozljede leđa Bono Voxa, nazočilo je 100 tisuća ljudi. "Ovo je vrlo poseban osjećaj, hvala što ste nas primili ovdje", rekao je Bono. U2 iznimno rijetko nastupa na festivalima. Usporedo s koncertom manja skupina ljudi iz skupine "Art Uncut" prosvjedovala je što grupa U2 ne plaća porez u Irskoj i napuhala je šest metara visok balon s natpisom "U Pay Your Tax 2". (I vi platite svoj porez). Balon su uz manje naguravanje s prosvjednicima maknuli zaštitari za vrijeme prve pjesme. U2 je nakon promjene irskog poreznog zakona 2006. premjestio sjedište svog poslovnog carstva u Nizozemsku gdje se na prihode od autorskih prava ne plaća gotovo nikakav porez. Pokretač festivala Michael Eavis rekao je za Sky News da inače podupire politički aktivizam na festivalu, ali da je prosvjed protiv U2 nepošten jer je bend vrlo darežljiv prema raznim humanitarnim udrugama. Prije Iraca, na glavnoj pozornici u Glastonburyju nastupio je Morrissey, osnivač legendarnih The Smithsa. Kao poznati vegetarijanac i aktivist za prava životinja, iskoristio je priliku da britanskog premijera Davida Camerona nazove "glupanom" jer se protivio zakonu o zabrani korištenja divljih životinja u cirkusima, što je naišlo na odobravanje mnogih u publici. Festival traje do nedjelje uz nastupe na desetke renomiranih izvođača, a nositelji posljednja dva dana su Coldplay i Beyonce. Na festivalu se u tri dana očekuje oko 180 tisuća posjetitelja.

LOS ANGELES - Najnoviji film Woodyja Allena "Midnight in Paris" postao je ovog tjedna njegov najuspješniji film u Sjevernoj Americi u zadnjih 25 godina, objavio je u petak njegov distributer Sony Pictures Classics. "Midnight in Paris" kojega se radnja u cijelosti događa u Parizu, već je zaradio više od 23 milijuna dolara u SAD-u i u Kanadi od početka svog prikazivanja 20. svibnja, dodaje studio u priopćenju. Film je u ostatku svijeta - gdje je Woody Allen općenito popularniji nego u SAD-u - dosad zaradio 35,7 milijuna dolara, po specijaliziranoj internetskoj stranici IMDB.com. Redatelj kojemu je 75 godina okrenuo je svoj interes prema Europi i napustio omiljeni mu New York. Nakon Londona ("Match Point", "Scoop"), Barcelone ("Vicky, Cristina, Barcelona") i Pariza, Allen se sada seli u vječni grad Rimu, gdje početkom srpnja počinje snimati "Bop Decameron" u kojemu će glumiti Penelope Cruz, Ellen Page, Alec Baldwin i sam redatelj. "Hannah i njezine sestre" (1986.) i nadalje je najisplativiji Allenov film u Sjevernoj Americi, koji mu je donio 40,1 milijun dolara.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙