FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavaš premješten u Mostar

Autor: zkre
MOSTAR, 21. lipnja 2011. (Hina) - Branimir Glavaš premješten je u utorak poslije podne iz iz zatvora u Zenici u zatvor u Mostarum gdje bi trebao odslužiti preostalih šest godina zatvorske kazne od ukupno osam na koliko je osuđen zbog ratnih zločina nad srpskim civilima tijekom rata u Osijeku.

„Gospodin Branimir Glavaš je iza 18 sati dovežen u zatvor u Mostaru gdje će odslužiti preostali dio kazne“, rekao je za Hinu ravnatelj zatvora Romeo Zelenika.

Po njegovim riječima, Glavaš će biti smješten u posebnom, zatvorenom dijelu zatvora gdje kazne služe osobe koje su počinile teže zločine.

Ministar pravosuđa BiH Bariša Čolak rekao je za medije u Mostaru kako je odluka o Glavaševu premještanju odobrena zbog njegova straha za osobnu sigurnost.

Branimiru Glavašu ostalo je u BiH odslužiti još šest godina zatvora.

Glavaš je, nakon izricanja pravomoćne presude suda BiH u prosincu prošle godine, koji je potvrdio presudu koja mu je izrečena u Hrvatskoj, počeo služiti kaznu u zeničkom zatvoru.

On je u svibnju 2009. proglašen krivim za ratne zločine u Osijeku 1991. i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od osam godina. Pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, no zahvaljujući međudržavnom sporazumu između Hrvatske i BiH potvrđena mu je presuda i poslan je na izdržavanje kazne.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙