FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: očevid o požaru u rafineriji

Autor: scar
SISAK, 21. lipnja 2011. (Hina) - U sisačkoj rafineriji, u kojoj je jučer buknuo požar, traje očevid, izvijestila je danas na konferenciji za novinare u sisačko-moslavačkoj Policijskoj upravi glasnogovornica Iva Hranitelj.

Očevid provodi policija uz istražnu sutkinju Županijskoga suda u Sisku i zamjenike državnog odvjetnika te djelatnike Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić".

Glasnogovornica je podsjetila da je policija dojavu o požaru primila u 10,50 sati te da je, po prvim prikupljenim podatcima, požar buknuo u pogonu u kojem se obavljaju tehnološki procesi s ugljikovodikom, gdje su cjevovodi počeli propuštati.

Na mjesto na kojem je buknuo požar stigla je jučer, na temelju dojave, i inspektorica zaštite okoliša, koja je na mjernim postajama očitala kakvoću zraka, izvijestila je danas Iva Hranitelj.

Prilikom gašenja ozlijeđena su šestorica vatrogasaca - jedan teško, kojemu život nije u opasnosti, a petorica lakše. Riječ je o opeklinama prvoga i drugog stupnja. Svim ozlijeđenim vatrogascima pomoć je pružena u Općoj bolnici dr. Ive Pedišića u Sisku.

Požar koji je buknuo jučer oko 10,30 sati u sisačkoj rafineriji ugašen je poslije 14 sati. Oblak gustog dima bio je visok i do 200 metara, a po svjedočenju građana, odjeknulo je više eksplozija. Požar je gasilo više od 130 vatrogasaca i 60 vozila. Neki Siščani čije su kuće uz pogon KP-6, gdje je buknuo požar, nakratko su evakuirani zbog dima i straha od širenja požara.

(Hina) xscar ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙