FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo zaštite okoliša: nisu potrebne posebne mjere nakon požara u rafineriji

Autor: ista
ZAGREB, 20. lipnja 2011. (Hina) - Po podatcima mjerne postaje Sisak-2 Galdovo nakon požara u sisačkoj rafineriji sve mjerene vrijednosti onečišćujućih tvari su u dopuštenim vrijednostima te nisu potrebne posebne mjere, izvijestio je odjel za odnose s javnošću ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Kako se navodi, na mjernoj postaji u lokalnoj mreži Sisak 3, u središtu grada, također nije bilo prekoračenja, a mjerna postaja Sisak 1 ne radi, jer je uređaj na popravku.

Inspekcija zaštite okoliša zaprimila je oko 11 sati poziv Centra 112 o požaru u rafineriji i inspektor zaštite okoliša odmah je izišao na mjesto događaja. Za sada je uzrok požara nepoznat, a izbio je u kanalu trase cjevovoda između pogona KP-6 i Dorade.

Aktiviran je Županijski stožer zaštite i spašavanja i sisački Gradski stožer koji daje obavijesti o stanju.

Rafinerijski su pogoni obustavili rad, a požar je pod nadzorom i uskoro bi trebao biti posve ugašen.

Od 1. siječnja 2010. Državni hidrometeorološki zavod prati kakvoću zraka u postajama, t.j. prikuplja podatke, provjerava kakvoću mjerenja i podataka, obrađuje i prikazuje rezultate, dostavlja podatke u informacijski sustav kakvoće zraka, održava i servisira postaje i opremu te izgrađuje nove postaje u državnoj mreži.

(Hina) xpp ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙