FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DUSZ: požar u sisačkoj rafineriji pod nadzorom

Autor: lmol
ZAGREB/SISAK, 20. lipnja 2011. (Hina) - Požar u sisačkoj rafineriji trenutačno je pod nadzorom gasitelja te su, prema zapovijedi vatrogasnog zapovjednika Sisačko- moslavačke županije, povučene zračne snage koje su bile planirane za gašenje požara, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje u 12,45 sati.

Državni centar 112 u Sisku izvijestio je da je požar u sisačkoj rafineriji u dijelu pogona KP-6 buknuo u 10,45 sati. Požar gase Vatrogasna postrojba INA-e te sisački JVP, a na teren su bile upućene županijske vatrogasne snage, dva kemijska vozila i jedno zapovjedno vozilo iz zagrebačkog JVP-a te dva helikoptera i tri air tractora HRZ-a i PZO-a.

Uspostavljen je i Stožer zaštite i spašavanja grada Siska kojem nazoči i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut.

Po očevidcima, iz zapaljenog pogona sukljao je gusti dim, neugodna mirisa, visok oko 200 metara.

Iz Ine su priopćili da je u sisačkoj rafineriji između pogona KP-6 i spremničkog prostora izbio požar zbog zapaljenja naftnih produkata. Po prvim podatcima iz Ine, ozlijeđenih nema kao ni utjecaja na okoliš. Na teren su odmah izišla vatrogasna vozila te su odmah obaviještene sve mjerodavne službe.

Županijski centar 112 obavijestio je Siščane čije su kuće uz pogon KP-6 da se evakuiraju zbog dima i slušaju program lokalnih medija koji će im davati redovite upute o postupanju.

(Hina) xpp/sscar ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙