FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: helikopteri HRZ-a prevezli šest bolesnika

Autor: ista
ZAGREB, 13. lipnja 2011. (Hina) - Tijekom proteklog vikenda i danas helikopteri Hrvatskog ratno zrakoplovstva (HRZ) prevezli su u KBC Split šest pacijenata hitnim medicinskim letovima helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO-a), priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

U subotu je hitnim letom zbrinut jedan pacijent iz Starog Grada s Hvara, a u nedjelju četiri pacijenta, od kojih dvoje iz Blata s Korčule, jedan mladić iz Dubrovnika, te njemačka turistkinja iz Starog Grada s Hvara. Šesti pacijent prevezen je jutros, 13. lipnja s otoka Hvara, dodaje se.

Hitni medicinski letovi provode se na zahtjev nadležnih institucija preko Centra 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a od dobivanja poziva do polijetanja helikoptera HRZ i PZO-a, u normalnim meteorološkim uvjetima, protekne 10 do 15 minuta.

Najveći broj medicinskih letova ostvaruje se sa srednjodalmatinskih otoka (Hvar, Korčula, Vis, Šolta, Vis, Lastovo, Brač i Rab), osobito tijekom ljetne turističke sezone, priopćio je MORH.

(Hina) xpp/xaš yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙