FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljeni Sloterdijkovi "Filozofski temperamenti"

Autor: dger
ZAGREB, 17. lipnja 2011. (Hina) - Knjiga Petera Sloterdijka "Filozofski temperamenti - Od Platona do Foucaulta" novi je naslov objavljen u lipnju u biblioteci Bookmarker Naklade Ljevak.

Peter Sloterdijk u ovom djelu oslikava filozofske temperamente od antike do dvadesetoga stoljeća, otvarajući time nov pristup majstorima filozofskog mišljenja, najavio je izdavač.

Autor u knjizi govori o Platonu, Aristotelu, Augustinu, Brunu, Descartesu, Pascalu, Leibnizu, Kantu, Fichteu, Hegelu, Schellingu, Schopenhaueru, Kierkegaardu, Marxu, Nietzscheu, Husserlu, Wittgensteinu, Sartreu i Foucaultu.

Nazvavši knjigu "Filozofski temperamenti", Sloterdijk je htio naglasiti da je riječ o portretima filozofa. Autor ne ispisuje povijest filozofije, nego daje prikaz posebnosti mišljenja koje je uvijek vezano i uz osobu, ističu iz Naklade Ljevak.

Peter Sloterdijk (1947.) cijenjeni je njemački filozof, rektor Visoke škole za oblikovanje u Karlsruheu, gdje je bio profesor filozofije i teorije medija.

Sloterdijk, moderator emisije Filozofski kvartet na njemačkoj javnoj televiziji (zajedno s Ruedigerom Safranskim) 2001. godine dobio je Nagradu "Christian-Kellerer" za budućnost filozofske misli, a 2005. godine Nagradu "Sigmund Freud" za znanstvenu prozu. Napisao je, među ostalim, knjige "Kritika ciničnog uma", "Sfere I-III", "Srdžba i vrijeme", "Mistična svjetska književnost", "Doći na svijet, dospjeti u jezik".

Osim Sloterdijkovih "Filozofskih temperamenata" u istoj je biblioteci objavljena knjiga Andreasa Webera "Sve osjeća" koja poručuje da svoju humanost i slobodu možemo spasiti samo ako sačuvamo prirodu.

Treći naslov, objavljen u biblioteci Graham Greene, roman je američkog autora Gartha Steina "Umijeće utrkivanja po kiši", potresna, ali humorom protkana priča o obitelji, ljubavi, vjernosti i nadi ispričana iz perspektive psa Enza, filozofa s gotovo ljudskom dušom.

(Hina) xdgk yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙