FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

S. Vučićević: ništa ne dugujemo Magmi nego oni nama

Autor: tmis
ZAGREB, 17. lipnja 2011. (Hina) - Vlasnik beogradske NCA Investment Grupe i 51-postotnog udjela u zagrebačkoj tvrtki Adria Design Slobodan Vučićević na današnjoj je konferenciji za novinare izjavio da ništa ne duguju Magmi, tvrtki u većinskom vlasništvu supružnika Fižulić, koja ima 49 postotni udjel u Adria Designu, nego da Magma duguje njima jer u dogovorenim rokovima nije učinila ono na što se obvezala.

Novinarima se Vučićević danas u Zagrebu obratio zbog, kako je kazao, želje da se izbjegne medijski rat oko njegovog ulaganja u Adria Design i poslovnom odnosu s Magmom i jer ima naznake 'iz prve ruke' (navodno mu je to kazao sam Goranko Fižulić) da će se ta problematika dići na međudržavnu i nacionalnu razinu.

Kazavši da to nikako ne bi želio, jer ga politička i nijedna druga razina odnosa osim ekonomskih nikada nije zanimala, Vučićević je kazao da je "šokiran neposlovnim ponašanjem Fižulića".

Detaljno objašnjavajući ulaganje NCA Grupe od 18 milijuna eura (15 milijuna u gotovini i 3 milijuna u dokapitalizaciju) u 51 posto tvrtke Adria Design, kazao je da su time zapravo kupili intelektualno vlasništvo i postali vlasnikom niza robnih marki od kojih je najpoznatija Turbo Limach.

Time se Magma odrekla tih robnih marki i međunarodno registriranih žigova u korist Adria Designa, a supružnici Fižulić su kao većinski vlasnici Magme i potpisali da se neće baviti asortimanom za djecu od 0 do 15 godina, i to uz ugovornu kaznu od 10 milijuna eura.

Unatoč tome Magma bez suglasnosti zajedničke kompanije Adria Design i na njenu štetu i dalje koristi robne marke Turbo Limach, a kako je kazao Vučićević, Magma je blokirala i račun Adria Designa, a sva novac koji se zaradi u Turbo Limach trgovinama prenosi na račun Magme.

Stoga su Vučićević i njegov odvjetnik o svemu izvijestili nadležni Arbitražni sud u Parizu te hrvatske državne institucije, carinsku i gospodarsku inspekciju.

Spomenutih 18 milijuna eura rezultat je ugovora između NCA i Magme, kojeg su sklopili temeljem Sporazuma o razumijevanju krajem prošle godine. Nakon toga su trebali sklopiti i drugi ugovor po kojem će NCA za 6,1 milijun eura kupiti i udjele u tri Magmine tvrtke u Beogradu i Sarajevu, ali tek kad Magma sanira dugovanja tih tvrtki prema dobavljačima i bankama od gotovo 3 milijuna eura. To nisu učinili ni nakon produljenog roka do 26. ožujka ove godine, te taj drugi ugovor nije ni potpisan.

Vučičević je naglasio nekoliko puta da nije uložio tolike novce da bi spašavao Magmu nego da kroz Turbo Limach stvori novu dodanu vrijednost, što je već pola godine nemoguće jer se Magma ponaša neposlovno.

Trgovine Turbo Limach se zatvaraju, najam prostora se ne plaća, struja im se isključuje, zaposlenih 250 radnika je zbunjeno i ne znaju za koga rade jer Magma njihove radne knjižice, pa i cijelo računovodstvo nije još prebacila u Adria Design, a trebala je.

Kaže kako od posla u Hrvatskoj neće odustati, otvorit će novo poslovno sjedište Adria Designa s novim IT sustavom neovisnim od Magme te vjeruje u brzo razrješenje nastale problematike.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙