FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađerić: Tuđmanu dati trg u centru grada

Autor: tdel
ZAGREB, 14. lipnja 2011. (Hina) - Predsjednica Kluba HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Margareta Mađerić na današnjoj je konferenciji za novinare zatražila od SDP-a i gradonačelnika Milana Bandića da se jedan od trgova u centru grada imenuje po prvome hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Podsjetila je da je jutros zastupnik Tomislav Babić (HDZ) na aktualnom satu upitao gradonačelnika kad će dr. Franjo Tuđman dobiti "primjerenu lokaciju za trg sa svojim imenom u Zagrebu, ali nije dobio konkretan odgovor".

"Uvijek kad se gradonačelniku postave konkretna pitanja, odgovara u frazama i to nije ništa novo u skupštini", rekla je.

Podsjetila je da je Gradski odbor HDZ-a prije pet godina skupio više od 50.000 potpisa građana za dodjeljivanje trga dr. Franji Tuđmanu u centru grada i postavljanje spomenika, ali dosad nije učinjeno ništa.

"Imamo jednu livadu koja je imenovana imenom dr. Franje Tuđmana, ali ona danas, nažalost, služi samo kao šetalište i za obavljanje nužde pasa", rekla je Mađerić.

Smatra kako su time SDP i zagrebački gradonačelnik ponizili uspomenu na prvoga hrvatskog predsjednika te na temelje samostalne, slobodne i demokratske Hrvatske.

Ocijenila je da Milan Bandić i SDP uvijek za predizborne svrhe najavljuju kako će dr. Franjo Tuđman dobiti najljepši trg u Zagrebu.

"Da imaju časne namjere da livada na Trgu Francuske Republike zaista bude najljepši trg u Zagrebu, ne bi ulagali u skupe fontane i druge slične projekte u gradu, nego bi u posljednjih šest godina uredili taj trg", zaključila je Mađerić.

(Hina) xtdel ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙