FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Božinović uručio odličje danskom pukovniku Knudsenu

Autor: aspa
ZAGREB, 16. lipnja 2011. (Hina) - Ministar obrane Davor Božinović uručio je danas vojnom izaslaniku Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, pukovniku Sorenu Knudsenu Red hrvatskog trolista, odličje koje mu je predsjednik Republike Ivo Josipović dodijelio za izniman doprinos razvoju i unapređenju bilateralne obrambene suradnje između Hrvatske i Danske.

Ministar Božinović i pukovnik Knudsen potpisali su i "Protokol o donaciji" Kraljevine Danske Oružanim snagama RH, za potrebe vojno-diplomatske izobrazbe na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski" vrijednosti oko 200 tisuća kuna.

Ova donacija kraljevine Danske namjenjena je vojno diplomatskoj izobrazbi u RH, naglasio je Božinović obrane dodavši da je ta izobrazba jedna od najnaprednijih u ovom dijelu Europe.

Ona ima svoju razvijenu međunarodnu dimenziju i naše vojno diplomatske tečajeve i škole ne pohađaju samo pripadnici naših oružanih snaga nego i niza drugih zemalja, dodao je.

Drago mi je da je taj naša napor prepoznat i u NATO-u i kod naših saveznika kao što je Danska. Siguran sam da će i ova donacija pridonijeti da naše napore koje u tom području poduzimamo podignemo na višu razinu, naglasio je ministar.

Napore Hrvatske u razvoju vojno diplomatskog školovanja pohvalio je i pukovnik Knudsen dodavši da je ponosan što je njegova zemlja mogla pomoći te zahvalio na uručenom odličju.

(Hina) xaš yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙