FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina povećala udjele u američkim državnim obveznicama

Autor: vmom
WASHINGTON, 15. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Kina, najveći kupac američkih državnih obveznica, u travnju je povećala udio u državnom dugu najvećeg svjetskog gospodarstva, objavilo je u srijedu američko ministarstvo financija.

Kina je tako povećala svoj udio u američkim državnim obveznicama za 7,6 milijardi dolara, na 1.150 milijardi dolara. Riječ je o njegovom prvom povećanju nakon uzastopnog smanjenja u prethodnih pet mjeseci.

Japan, drugi najveći kupac američkog državnog duga, svoj je udio pak blago smanjio, za milijardu dolara, na 906,9 milijardi dolara. Prisutne su zabrinutosti da bi zbog razornog potresa i tsunamija sredinom ožujka Japan mogao biti primoran na izrazitija smanjenja tih kupovina kako bi novac iskoristio za obnovu.

Treća po veličini vlasnica američkog duga, Velika Britanija uvećala je svoj udio na 333 milijarde dolara, sa 325,2 milijarde dolara u ožujku.

Ukupan iznos američkih državnih obveznica u rukama inozemnih vlasnika uvećan je za 0,2 posto, na 4.490 milijardi dolara, pokazuju podaci toga ministarstva.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙