FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽDO o anonimnoj prijavi protiv Linića

Autor: dsil
RIJEKA,15. lipnja 2011.(Hina) - Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci priopćilo je danas da nije dalo policiji zahtjev za kriminalističko istraživanje u povodu anonimne predstavke vezane uz nestanak 830.000 njemačkih maraka iz kriznog štaba tadašnje riječke općine 1991.

Primorsko-goranska Policijska uprava (PU) u prilogu posebnog izvješća od 1. veljače 2011. dostavila je anonimnu predstavku Županijskom državnom odvjetništvu koje je zaključilo kako nema osnova za zahtijevanje provođenja izvida. Obavijestilo je PU da je anonimnu predstavku potrebno razmotriti i ako se to ocijeni opravdanim, postupiti po Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, kaže se u priopćenju objavljenu danas na internetskoj stranici DORH-a radi, kako se navodi, točna informiranja javnosti.

Riječ je o anonimnoj prijavi kojom se tadašnji riječki gradonačelnik i predsjednik kriznog štaba Slavko Linić i još nekolicina osoba uključenih u organizaciju obrane grada sumnjiče da su odgovorni za nestanak 830.000 njemačkih maraka namijenjenih nabavi oružja.

Pošto su obavijesti o anonimnoj predstavci izišle u javnost, Linić je kazao da je sav novac za nabavu oružja najprije bio preko računa uplaćen u krizni stožer, a onda, kad pokušaj nabave oružja nije uspio, vraćen na račun tadašnje riječke općine. Oružje se pokušalo nabaviti iz Slovenije.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙