FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: falsificirala učeničke i studentske ugovore o djelu

Autor: hsup
RIJEKA,9. lipnja 2011.(Hina) - Direktorica tvrtke iz Rijeke (42) kazneno je prijavljena Općinskome državnom odvjetništvu u Rijeci zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo pronevjere i odgojno-obrazovnu ustanovu iz Lovrana oštetila za 288.900 kuna, priopćila je danas primorsko-goranska Policijska uprava.

U priopćenju se navodi da je Odjel gospodarskog kriminala u istrazi utvrdio kako je 42-godišnjakinja posredujući u zapošljavanju učenika i studenata od lipnja 2001. do ožujka 2002., kao direktorica trgovačkog društva iz Rijeke, iskoristila osobne podatke učenika i studenata te načinila više fiktivnih ugovora o djelu i isplatnih lista.

Na ugovorima i isplatnim listama neistinito je prikazala da su učenici i studenti obavljali poslove za odgojno-obrazovnu ustanovu s područja Lovrana.

Podignuti novac zadržala je za sebe, čime je odgojno-obrazovnu ustanovu oštetila za 288.900 kuna, priopćila je policija.

Za malverzacije pri posredovanju u zapošljavanju učenika i studenata u odgojno-obrazovnoj ustanovi u Lovranu, koje su otkrivene još 2009,. već je osumnjičeno nekoliko osoba.

(Hina) xhsup ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙