FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 29. svibnja

Autor: dmak
ZAGREB, 27. svibnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 28. svibnja:

ZAGREB - Obilježavanje Dana Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske kopnene vojske i 20. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH. Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić nazočit će ceremoniji polaganja vijenaca - u 9 sati na Gradskom groblju Mirogoju kod Spomenika hrvatske žrtve-Zid boli, u 9,10 sati kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, u 9,20 sati na grobu dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika, te u 9,35 sati na Krematoriju kod Zajedničke grobnica za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata. Potom će biti na svetoj misi zadušnici za stradale u Domovinskom ratu (10 sati, Zagrebačka katedrala). Popodne, u 16 sati predsjednik Sabora Bebić prisustvovat će središnjoj svečanosti Dana Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske kopnene vojske te 20. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH (stadion NK Zagreb, Kranjčevićeva ulica). Nakon toga će, u 18,30 sati, biti nazočan na pokaznoj vježbi Bojne za specijalna djelovanja i Ministarstva unutarnjih poslova koja obuhvaća letački program Akro-skupine "Krila Oluje", ceremonijalni program Počasno zaštitne bojne, hodni program Orkestra Oružanih snaga, obilazak i razgledavanje TT zbora Oružanih snaga i MUP-a te štanda braniteljskih zadruga (RŠC Jarun)

ZAGREB - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Ivo Josipović nazočit će središnjoj svečanosti obilježavanja 20. obljetnice Oružanih snaga RH, a predviđeno je i njegovo obraćanje (16 sati, Stadion NK "Zagreb", Kranjčevićeva ulica)

ZAGREB - 10. Izvještajno tematska konvencija Gradske organizacije SDP-a Zagreb pod nazivom "Zagreb za europsku Hrvatsku". Na njoj će uz predsjednika GO SDP-a Davora Bernardića govoriti i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem, potpredsjednici GO SDP-a Zagreb Mirando Mrsić i Gordan Maras te potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić i dr. Rajko Ostojić, predsjednik Središnjeg savjeta gradske organizacije SDP-a Zagreb. Na konvenciji će biti predstavljen i novi vizual "GO!SDP" što je skraćenica od gradska organizacija SDP-a Zagreb (10 sati, Pučko otvoreno učilište).

RIJEKA - Tanker za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija duljine 195,3 metra, nosivosti 51.800 tona za naručitelja Tankersku plovidbu iz Zadra porinut će se u brodogradilištu 3. maj (11 sati)

PULA - U pulsku zračnu luku sletjet će zrakloplov iz Helsinkija, niskobudžetne kompanije "BLUE 1" iz Finske. Riječ je o prvom zrakoplovu te kompanije koji će sletjeti u pulsku zračnu luku s kojim će u Pulu doputovati sedamdesetak gostiju iz Finske koji će biti smješteni u hotelima u Rovinju i Poreču. (17,15 sati, zračna luka Pula)

(Hina) xdm yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙