FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bernardić: odluku Ministarstva uprave o cijenama vrtića treba poštivati

Autor: tmar
ZAGREB, 24. svibnja 2011. (Hina) - Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić izjavio je danas kako mišljenje Ministarstva uprave koje je potvrdilo da je procedura Gradske skupštine o cijeni vrtića bila ispravna svi trebaju poštivati, te izrazio nadu da će se na isti način o tome očitovati i ministarstva financija te obrazovanja.

"Nadam se da se cijene vrtića neće mijenjati. Ne želim obmanjivati roditelje, neću im reći nemojte prikupljati dokumentaciju ali vjerujem da smo s ovom odlukom sve bliže tome da cijene vrtića ostanu na razini prošle godine te da skupština ima pravo po zakonu donositi odluke koje svi moraju poštivati", rekao je Bernardić na konferenciji za novinare na kojoj je najavio subotnju izvještajnu konvenciju gradske organizacije SDP-a. Dodao je kako će stranka na njoj, među ostalim, izaći i s novim rješenjem za dječje vrtiće u gradu.

Bernardić je kazao kako je SDP zabrinut zbog slabijeg punjenja gradskog proračuna, te smatra da bi gradonačelnik trebao predložiti rebalans proračuna želi li da se sve gradske obveze uredno podmiruju.

Na subotnjoj, desetoj po redu, konvenciji zagrebačkog SDP-a, bit će pak govora o radu u proteklih godinu dana od Bernardićeva dolaska na čelo gradske organizacije, o akcijama stranke uoči predstojećih parlamentarnih izbora te o strateškom planu djelovanja stranke u Zagrebu. Očekuje se 620 delegata te 200-tinjak gostiju.

"Predstavit ćemo detaljan strateški plan za vrijeme kada će SDP u potpunosti biti odgovoran za funkcioniranje Grada Zagreba na temelju Strategije razvoja grada do 2020. godine", najavio je Bernardić dodavši kako će u subotu biti predstavljen i novi vizualni logo "GO!SDP" koji će biti korišten tijekom kampanja za parlamentarne i iduće lokalne izbore.

Uz predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, koji će se osvrnuti na razdoblje nakon parlamentarnih izbora, te njega kao predsjednika gradske organizacije o budućnosti Zagreba na konvenciji govoriti oni koji su, istaknuo je Bernardić, u proteklih godinu dana dali presudni doprinos zagrebačkom SDP-u. Među njima su predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem, Gordan Maras, Milanka Opačić te Rajko Ostojić.

(Hina) xmt yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙