FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Aktualni sat u zagrebačkoj Gradskoj skupštini

Autor: tdel
ZAGREB, 14. lipnja 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine rekao je da treba riješiti problem stadiona Maksimir i najavio da će to pitanje uputiti na jesensko zasjedanje Skupštine.

"To je pitanje svih pitanja i jedini gordijski čvor koji nisam riješio. Taj problem treba riješiti", rekao je Bandić odgovarajući na upit HSS-ovca Nenada Matića hoće li pitanje maksimirskog stadiona predložiti za dnevni red Gradske skupštine.

Na Matićev upit hoće li Grad Zagreb pomoći poljoprivrednicima ukoliko su imali smanjenje prihoda zbog straha od zaraze bakterijom E.coli, Bandić je odgovorio kako nema podatke je li zaraza Esherichijom coli utjecala na prihode poljoprivrednika.

Na upit Stanka Gačića (HDZ) kakav je kreditni rejting Zagrebačkog holdinga i kakav utjecaj ima na kreditnu sposobnost Grada Zagreba, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović rekao je kako je rejting BB- i očekuje da će takav i ostati.

Kada su novine prepune priča o krizi, rekao je Čović, onda Agencije to kažnjavaju tako što situaciju prikazuju ozbiljnije nego je. "Ti koji to rade ne rade dobro Holdingu ni Zagrebu", rekao je Čović. "Problema ima ali oni nisu dramatični i očekujemo da će kreditni rejting ostati isti kao i prošle godine, te da neće biti njegova smanjivanja, kazao je.

Zagrebačka Gradska skupština na današnjoj će sjednici raspraviti izvještaj o izvršenju gradskog proračuna za 2010. po kojemu su prihodi u iznosu od 6.509.241.774,14 kuna ostvareni 2,56 posto manje u odnosu na godišnji plan (97,44 posto od planiranih), dok su rashodi bili 6.377.639.626,01 kunu što je 95,47 posto od plana, pa je razlika prihoda i izdataka 131,6 milijuna kuna.

Prihodi i primitci bili su 390,7 milijuna kuna manji nego prethodne godine, a čak milijardu kuna manji nego 2008., navodi se, uz ostalo, u izvješću.

Dok iz gradske uprave ističu kako bi bili zadovoljni kad bi se slično ostvario i ovogodišnji proračun, iz zagrebačkog HDZ-a i SDP-a spočitavaju im da nisu dobro planirali pa zato nisu ni realizirali pojedine proračunske stavke, pogotovo one vezane uz male komunalne akcije.

U izvješću stoji i da je Grad, kroz proračun, u izrazito nepovoljnom ekonomskom okruženju u protekloj godini, uspio osigurati redovito funkcioniranje svih svojih službi, izvršiti kreditne obveze, redovito isplaćivati plaće zaposlenicima gradskih upravnih tijela i svih proračunskih korisnika koji se financiraju iz proračuna, kao i obveze sukladno razini stečenih prava osiguranih u proračunu.

Zastupnici u Gradskoj skupštini raspravit će i dopune odluke o načinu i organizaciji naplate parkiranja po kojoj gradska uprava predlaže mogućnost kupnje godišnje karte po tržišnoj cijeni, zbog poslovnih obveza u zoni parkiranja.

Sjednicu, umjesto predsjednika Skupštine Borisa Šprema, vodi potpredsjednica Tatjana Holjevac.

(Hina) xtdel yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙