FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Hotelima Novi d.o.o. otvoren stečaj

Autor: hsup
RIJEKA, 13. lipnja 2011. (Hina) - Na Trgovačkom sudu u Rijeci danas je otvoren stečaj u tvrtki Hoteli Novi d.o.o., koja upravlja turističkim kompleksom Novi Spa & Hotels Resort u Novom Vinodolskom, doznaje se sa Suda.

Prema podacima sa riječkog Trgovačkog suda, prijedlog za pokretanje stečaja Hotela Novi d.o.o. podnijela je Turistička zajednica (TZ) Grada Novog Vinodolskog zbog duga od 855.000 kuna. Dug je u međuvremenu podmiren, ali Turistička zajednica nije odustala od pokretanja stečaja.

Račun Hotela Novi d.o.o. blokiran je više od 655 dana zbog nepodmirenih 778 milijuna kuna.

Svi radnici prebačeni su nedavno iz Hotela Novi d.o.o. u tvrtku Novi Resort d.o.o., pa Hoteli Novi d.o.o. više nemaju zaposlenih. Sva je imovina pod hipotekama, a najveći razlučni vjerovnik Hypo banka pokrenula je ovrhe na imovinu.

Nakon što je prošlog tjedna održano ročište u prethodnom postupku za pokretanje stečaja, Hoteli Novi d.o.o. zatražili su izuzeće stečajne sutkinje Ljiljane Ugrin, a predsjednik Trgovačkog suda u Rijeci Miljenko Kurobasa danas je taj zahtjev odbio.

Nekoliko predstavnika Odbora radnika Hotela Novi d.o.o. danas su na Trgovačkom sudu predali "Peticiju za spas radnih mjesta", koju je potpisalo 256 radnika, a iako su to zahtijevali predsjednik Suda nije ih primio.

U peticiji se od Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog traži da povuče zahtjev za stečaj, a od gradonačelnika, gradskih struktura i komunalnih poduzeća da "prestanu vršiti pritisak i opstruirati poslovanje tvrtke".

Predsjednik Odbora radnika Željko Pletenik novinarima okupljenima ispred Suda kazao je da pokretanje stečaja nema smisla te da misli da se radi o inatu novljanskog gradonačelnika.

Pravnica u Hotelima Novi d.o.o. Mirjana Tus Kabalin istaknula je da radnici žele poručiti da je stečaj štetan i za njih i za lokalnu zajednicu.

Kuharica u Hotelima Novi d.o.o. Samija Hadžić kazala je da je došla kako bi sačuvala radna mjesta, da su Hoteli Novi d.o.o. platili svoja dugovanja zbog kojih je gradska Turistička zajednica zatražila pokretanje stečaja, da radnici očekuju pomoć Vlade, Trgovačkog suda, Ministarstva turizma i drugih te da se nada da ih neće ostaviti na ulici.

Novljanski gradonačelnik Oleg Butković u petak je na konferenciji za novinare naveo da se "poruke iz TZ primorsko-goranske županije da Grad Novi Vinodolski treba povući zahtjev za stečajem nad tvrtkom Hoteli Novi d.o.o. mogu protumačiti samo kao pritisak na pravosuđe" te da stečaj ne mora uzrokovati gubitak radnih mjesta.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙