FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGspot: očitovanje Hanfi

Autor: tper
ZAGREB, 8. lipnja 2011. (Hina) - HGspot je izvijestio Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga (Hanfa) da je poslovni račun tvrtke u blokadi, da su zatvorene sve poslovnice tvrtke te da su u tijeku razgovori s dobavljačima, vjerovnicima i najvećim dioničarom tvrtke u kojima se traži rješenje problema.

Kako se navodi u očitovanju HGspota objavljenom na Zagrebačkoj burzi, "poslovni račun HGspot u blokadi je od 2. lipnja, sve poslovnice društva zatvorene su od 6. lipnja te su u toku razgovori sa dobavljačima, vjerovnicima i najvećim dioničarom HGspota Sašom Lončarom u kojima se traži trajno rješenje problema".

Prijedlog Uprave je isti kao i do sada, da se potraživanja pretvore u equiti, navodi se.

"Trenutno imamo načelnu suglasnost većine involviranih subjekata za pozitivno rješenje. Dok se ne završe pregovori te Glavna skupština ne izglasa dokapitalizaciju društva prodajna mjesta će ostati zatvorena", navodi se u očitovanju HGspota Hanfi.

Iz HGspota su jutros izvijestili da nakon što je tvrtka Microline podnijela Trgovačkom sudu u Zagrebu prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad HGspotom, tijekom jučerašnjeg dana ponovno su otvoreni pregovori za pronalazak trajnog rješenja za nastavak njegovog rada.

U priopćenju se navodi kako već godinu i pol traju pregovori između Uprave HGspota i vjerovnika kojima se nastojala riješiti financijska situacija tvrtke na način da se potraživanja vjerovnika pretvore u dionice.

Na taj bi se način trajno riješilo financijsko pitanje HGspota, prema kojem bi vjerovnici sukladno svojim potraživanjima dobili adekvatne udjele u tvrtki, a tvrtka bi samim time u potpunosti ostala bez dugova.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙