FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi festival mitova i legendi Istre i Kvarnera

Autor: dsil
RIJEKA, 12. lipnja 2011. (Hina) - Festival mitova i legendi Istre i Kvarnera "MalikFest 2011" održava se danas prvi put na trsatskoj gradini u Rijeci.

Na programu cjelodnevnog festivala su predstava za djecu "Izgubljena priča - Ivica i Marica", projekcija filma "Čudotvorni mač", radionice izrade nakita i "vilinskih krila", predstavljanje streličarstva, natjecanja u gađanju lukom i strijelom, trčanju u vrećama i bacanju kamena s ramena. Održat će se i tribina s temom "Mitovi i legende u suvremenoj književnosti". Također, uprizorit će se mitološka bića ovih krajeva kao što su malik ili macmalić, šrtiga (vještica) i štrigun, orko. Tijekom festivala, ključevi grada su u njihovim rukama.

Zamišljeno je da se svake sljedeće godine trajanje festivala produljuje po dva dana, do konačnih šest dana, koliko je planirano najdulje trajanje.

Organizator festivala je udruga NEOS - Centar za poticanje osobnog razvoja, a održava se pod pokroviteljstvom Grada i Turističke zajednice Rijeke, Primorsko-goranske županije, Županijske gospodarske komore i riječkog HNK.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙