FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 2. festival vjerskih filmova

Autor: dsil
RIJEKA, 9. lipnja 2011. (Hina) - Drugi festival hrvatskih vjerskih filmova otvoren je večeras u dvorani Ivana Pavla II u svetištu Majke Božje Trsatske u Rijeci.

Organizatori Festivala su franjevački samostan na Trsatu i Istrafilm u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom.

Izbornik festivala Bernardin Modrić na otvaranju je izvijestio da je pristiglo 25 filmova od kojih je izabrao 13 u službenu konkurenciju.

Filmovi se mogu podijeliti u nekoliko skupina: s povijesnom tematikom i pričama o životu hrvatske Crkve; o životu Crkve danas, o svećenicima i redovnicima; te o vjeri koja živi u svakodnevnom životu, rekao je Modrić.

Okupljene je pozdravio i gvardijan trsatskog samostana Lucije Jagec.

O nagradama, koje će biti dodijeljene na završetku festivala u subotu navečer, odlučit će žiri kojim predsjedava redatelj Branko Ištvančić, prvi pobjednik Festivala vjerskih filmova, a članovi su filmski redatelj iz Zagreba Silvio Mirošničenko, povjesničar kulturne baštine iz Rijeke, teolog i novinar iz Rijeke Siniša Pucić, te filmski redatelj i montažer iz Kastva Igor Modrić.

Dio program ovogodišnjeg festivala posvećen je nedavno preminulom redatelju i televizijskom uredniku Miroslavu Mikuljanu, predsjedniku žirija prošlogodišnjeg festivala. Bit će prikazana tri Mikuljanova filma.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙